Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
22:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні у Дніпрі покажуть мистецтво нескорених!

Сьогодні у Дніпрі покажуть мистецтво нескорених!

«Мистецтво нескорених» – під такою назвою сьогодні, 10 березня о 15:00 у Дніпровському Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відкриється незвичайна виставка.

На цій виставці-вернісажі буде представлено понад 70 робіт 16 талановитих авторів.

Усіх цих людей поєднує одне. Через Велику війну вони змушені були стати переселенцями, і гостинний Дніпро став для них другим домом.

А ще цих людей об'єднав Дніпровський Будинок мистецтв, який з першого дня Великої війни став активним волонтерським хабом та творчим центром, що поєднує талановитих переселенців. Міський сайт неодноразово розповідав про те, які виставки та проекти за участю ВПО проводились у Будинку мистецтв.

Чергова виставка «Мистецтво нескорених» відкриється сьогодні о 15-й годині.

Про це детальніше Міському сайту люб'язно розповіла арт-директор Будинку мистецтв Валентина Слобода:

«Багато людей, яким через війну довелося залишити свій дім, знайшли свій прихисток у нашому Дніпрі. Серед них і творчі особистості, що відчувають дійсність особливо гостро. Вони виливають все пережите у мистецтво.

Дніпровський Будинок мистецтв започаткував проект «Митці-переселенці в Дніпрі», місія якого - в моральній підтримці внутрішньо переміщених осіб – митців. Вже була проведена персональна виставка художника Бориса Романова із Сєвєродонецька, презентували у програмі наших заходів творчі роботи Тетяни Савицької (м.Торецьк) та Романа Моторного (м.Харків), видали книгу про митців-переселенців «В обіймах Дніпра».

10 березня о 15.00 у нашому Будинку мистецтв буде відкрито цікаву художню виставку митців-переселенців «МИСТЕЦТВО НЕСКОРЕНИХ». Уперше в такому масштабі мешканці нашого міста зможуть побачити й оцінити творчість художників, що із-за війни змушені були залишити на окупованій території майстерні і недописані картини.

На виставці будуть представлені більше 70 творчих робіт 16 авторів з різних міст: Маріуполя (Олександр Бондаренко), Краматорська (Сергій Друзяка та Сергій Литвинов), Сєвєродонецька (Юлія Боярчук та Борис Романов), Харкова (Марія Гордєєва, Євгенія Моторна, Олена Середа, Ніна Йожик, Роман Моторний), Бахмута (Наталія Борко), Нікополя (Костянтин Поддубко та Олександр Макаренко), Костянтинівки (Людмила Земськова), Слов»янська (Тарас Коцур), Торецька (Тетяна Савицька).

Серед авторів і відомі митці, лауреати багатьох нагород та премій, члени Національної спілки художників України і ті, хто торує свій шлях в океані образотворчості. Сьогодні їх об’єднує Дніпро та міцна любов до неньки-України.

В експозиції відвідувачі зможуть побачити творчість художників, втілену в різних видах образотворчого мистецтва: живопис, графіка, акварель, декоративно-прикладне мистецтво, змішані техніки.

Організатори виставки прагнуть привернути увагу до проблеми переселенців на прикладі того, як за допомогою творчості можна позбавитися психологічної травми й знайти вихід з болю.

КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ ДІЄ!».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті