Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
14:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский мастер топиара стал соавтором детской книги и календаря

Днепровский мастер топиара стал соавтором детской книги и календаря

Житель Днепра Богдан Маслюк – удивительно многогранный специалист, которому удается реализовать свои способности в разных сферах.

Справедливо говорят, что действительно талантливые люди – талантливы во всем. Это определение относится и к нашему земляку Богдану Маслюку.

Он – художник и мастер топиара. Эта, пока еще достаточно редкая в Днепре профессия, на самом деле является очень давним видом садово-паркового искусства. Топиар (иногда встречается название топиарий) – это мастер по художественной стрижке кустарников и деревьев. Настоящие мастера топиара могут придавать растениям различные формы, - например, животных, архитектурных сооружений, людей и тому подобное.

Такой мастер работает в Днепровском яхт-клубе «Сич».

Но Богдан Маслюк не только умеет виртуозно ухаживать за кустарниками и деревьями в этом центре отдыха. Он реализовал себя и в других творческих проектах, о чем в яхт-клубе «Сич» рассказали:

«У важкий час сьогодення для нашого суспільства неможливо не згадувати про ті речі, які дають нам можливість жити та існувати, як культурноі та прогресивної нації. Це творчість взагалі, мистецтво, створювання нового, музика, малювання, живопис, спорт, книги і т. д. Саме творчість у будь який час і дозволяє нам створювати і змінювати цивілізацію. Сьогодні ж ми вам представляємо дуже цікаву та унікальну людину, яка володіє унікальною ж професією і працює у «Дніпровський Яхт-клуб СІЧ» "Dnipro Yacht-Club SICH". Це Богдан Маслюк. Він майстер топіарі і одночасно художник.

Англійське слово «topiary» походить від грец. τόπος — місце. Воно позначає візерункові або уявні фігури для ландшафту. У латинській мові topiarius означало «садівник», topiaria — садівниче мистецтво.

Саме Богдан Маслюк своїм талантом та професіоналізмом додає та створює на Січі неповторні природні рослинні форми. І цією справою він займається вже 30 років. Сучасне використання топіарі можливе навіть на приватній ділянці, завдяки недорогим матеріалам та власноруч зробленим скульптурам. Тому ця професія є дуже цікавою та неповторною.

Взагалі Богдан художник- ілюстратор. Причому варто зазначити, що фактично він сам навчився цьому мистецтву. Але його талант дозволяє бути затребуваним у своїй професії. Наприклад нещодавно вийшла чергова дитяча книга з його малюнками та календар на 2023 рік. У нього постійно є державні закази на дитячу та учбову літературу від різних видань не тільки України, а й США та Європи.

Ми пишаємося нашими талановитими та працьовитими представниками Січі і дніпрянами. Саме тими украінцями, хто і є складовою нашого непереможного суспільства, нашої великої нації!».

Фото – Днепровский яхт-клуб «Сич».











Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте