Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянка перемогла у конкурсі літературних подкастів

Дніпрянка перемогла у конкурсі літературних подкастів

Телеведуча Алла Мазур ефірі ТСН відзначила переможницю проекту КрутеЗНО.

Власну нагороду від ведучої, яка є амбасадоркою конкурсу, отримала Мішель Бондар з Дніпра. Алла обрала дівчину за її талант до медійності. Сюрпризом став сюжет про Мішель та знайомство у прямому ефірі підсумкових новин ТСН.

Проект КрутеЗНО розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну - його не зупинила велика війна. Це конкурс так званих літкастів, започаткований Малою Академією наук. Прочитавши книгу, переважно зі шкільної програми і записавши аудіопереказ, 10 переможців виграли призи. Всього 72 учасників та 168 записів.

Аудіорозповіді учасників навесні координаторка проєктe Ірина Пелих прослуховувала просто у бомбосховищі. Розповідає, вмикала звук на повну, адже послухати розповіді дітей хотіли всі, хто ховався там.

“Проєкт став формою опору. Поки дитина робила запис в окупованих містечках - мама і бабуся пильнували надворі, щоб не нагодилися раптом росіяни. Бо запис сам собою міг бути небезпечним”, - розповіла Алла Мазур про проєкт та відзначила мужність українців.

Тепер не просто ще й передати призи туди, на окуповану територію. Рідні просять не називати імена їхніх дітей до звільнення та перемоги.

Зараз Мішель студентка першого курсу Інституту журналістики КНУ імені Шевченка, майбутня журналістка. У конкурсі дівчина прочитала Марусю Чурай Ліни Костенко. Попри війну та численні переїзди дівчина склала Національний ЗНО мультимедійний тест на найвищі 200 балів.

“Мішель перемогла не випадково - переконалася ще раз за 5 хвилин нашого спілкування. Думаєте, дівчинку напружив прямий телеефір? Аж ніяк!) Зібрана, зосереджена, точна в думках і формулюваннях - і водночас легка і доброзичлива… Можемо пишатися, друзі: вільні й талановиті діти у нас ростуть!“, - поділилася у своїх соціальних мережах враженнями від знайомства Алла Мазур.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті