Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
11:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Евгений Красников рассказал о будущем СК «Днепр-1» и о том, кто поедет на зимние сборы

Евгений Красников рассказал о будущем СК «Днепр-1» и о том, кто поедет на зимние сборы

Несмотря на все слухи, Довбик остается в команде, а спортклуб лишится только Бузанелло.

Подводя итоги календарного года, спортивный директор СК «Днепр-1» рассказал о предстоящих зимних сборах, изменениях в команде и ее перспективах.

Вот главные тезисы его интервью:

- Пихаленок, Довбык, Амаш и Бланко едут на сборы в Турцию. Без Бузанелло;

- срок аренды Бузанелло закончен;

- Билл едет на сборы. Пирес - пока непонятно;

- ищут в первую очередь крайних защитников;

- Днепр-1 ведёт переговоры с Вересом о трансфере одного из братьев Пасичей;

- иностранцев будут приглашать в клуб лишь при условии их согласия играть за пределами Ужгорода, в противном случае будет сделана ставка на украинцев;

- Балулли может остаться в команде (контракт действует еще полгода), если решит проблему со своим весом.

Полную версию интервью Евгения Красникова можно прочесть на официальном сайте СК «Днепр-1»:

«Спортивний директор СК «Дніпро-1» Євген Красніков став гостем програми Циганик LIVE. До вашої уваги частина розмови, що стосувалася нашого клубу.

– Наскільки я розумію, запрошення до команди Олександра Кучера було вашою ідеєю?

– Це було прохання. Я знаю Кучера, його бачення футболу, характер. Передбачав, що буде критика: мовляв, Красніков тягне свого. Але, повірте мені, я знаю Кучера. Яким він був гравцем, таким є і тренером: розумний, жорсткий, справедливий. Я не те, що наполягав, але сказав: якщо переходити, то разом з ним.

– Він дуже молодий…

– Так, молодий. Але жорсткий і водночас справедливий. Минула лише половина чемпіонату… Ми ж прийшли раптово. Все почалося з чого? З відходу Йовічевіча. Мені зателефонував Русол, ми поговорили. У той же час наш перехід допоміг «Металісту». Можливо, не так, як хотілося б, але команда грає та демонструє хорошу гру. «Зоря» в них ледь вирвала перемогу через дитячі помилки, «Олександрію» обіграли. Думаю, що «Металіст» – добра команда. Там залишився весь менеджмент, тож вони себе ще покажуть. А у «Дніпрі-1» пішов воротар, центральний захисник, правий та лівий захисники пішли, опорний півзахисник… Прийшли нові гравці. Ми у перших матчах з АЄКом ще не до кінця розуміли, що, де та як. А потім розібралися. Взяли Бабенка, Сарапія, Бланко, якого я раніше планував у «Металіст».

– Поставили Рубчинського, який став ледь не головним відкриттям…

– Я на нього звернув увагу на першому ж тренуванні. І Кучер сказав, що це добрий хлопець, який має грати. Поставили Рубчинського – і Валік не підвів. Лише вже наприкінці, враховуючи, скільки він переніс операцій, почав трохи «підсідати». А так, це бойова одиниця. Також Бабенко добре зіграв, та багато хто. На характері пройшли.

Лише одна поразка від «Кривбасу». Та й там ми більше доби добиралися. «Кривбас» не пішов нам на зустріч щодо перенесення гри, але все законно. Єдине – і це питання ми обов’язково маємо порушити в УПЛ – або усі відмовляють, або погоджуються на переноси. «Шахтар» звернувся до певних команд – вони не відмовили. Я кажу це не проти «Шахтаря». Просто мають бути однакові умови. І ми, і «Шахтар», і «Динамо» заробляємо очки для єврорейтингу України. І якщо є звернення про перенесення матчів, треба щоб або всі грали, або всім переносили. А віддавати все на домовленість сторін є невірним.

– Ви обіграли «Шахтар» та «Динамо»…

– Ми коли прийшли, всі казали, що «Дніпро-1» не буде боротися ані за медалі, ані зможе виступити добре в єврокубках. Спочатку не розуміли, кого куди поставити, але розібралися. АЄК навіть нам допоміг – оголив багато проблем. Переставили Сарапія у захист, Бабенко став опорним, поставили Рубчинського, Бланко. Велику роль відіграли Піхальонок, Довбик, Сваток, Адамюк, Амаш, Когут виходив на заміну… Та всі – не хочу когось образити, не згадавши. Валеф теж. Дехто з нього сміється, але я дивлюся на дані Wyscout – він є одним з кращих по всіх показниках. У нас висока лінія оборони, а Валеф дуже добре грає ногами, тому вирішили його взяти.

– Довбик йде?

– Довбик їде на збори з «Дніпром-1».

– Піхальонок?

– Піхальонок поруч із Довбиком.

– Чи розраховуєте на Балулі? Можна його повернути до колишньої форми?

– Балулі – гравець дуже великого таланту. Але таланту зараз замало. В нього ще пів року контракт. Єдина його проблема – вага, схильність до повноти. Кучер дав йому програму. Якщо приїде у належному стані, на нього можна буде розраховувати.

– Бланко, Амаш, Бузанелло їдуть на збори?

– У Бузанелло завершилася оренда. Бланко та Амаш мають бути на зборах.

– Кого шукаєте?

– З відходом Бузанелло нам потрібен лівий захисник. Правого захисника грав Адамюк, тому ми розмовляємо з «Вересом» з приводу Пасіча і ще одного крайнього захисника. Не вистачає атакувальних півзахисників. Можливо, когось попросимо в оренду у «Металіста». Збори все покажуть. В нас є той же Назаренко – прекрасний гравець. Йому, на відміну від Балулі, треба набирати вагу (посміхається). Здорово себе проявив Танчик. Те, що він робив – згадайте лише передачу на Довбика у Вадуці.

– Чи будете брати іноземців?

– Є проблема, що дехто боявся їхати на матчі вглиб України. Якщо іноземець буде згоден грати всі матчі, він буде у команді. Якщо ні, будемо розраховувати на своїх.

– Чи повернуться до команди Білл та Пірес, які були у команді раніше?

– Білл поїде на збори, і вже від нього залежить, чи залишиться він. Олександру Кучеру потрібні гравці, які б’ються з першої до останньої хвилини, які є тактично розумними. Не буду казати, що ми грали у дуже яскравий футбол. Як сказав покійний Лобановський, повернувшись до «Динамо»: у 86-му році була команда зірок, а зараз треба робити команду-зірку. Ось ми й намагаємось робити команду-зірку. Так, в нас є лідери, але головний тренер робить ставку на командний футбол: взаємодію, підстраховку, самовіддачу.

– Бажаю яскравого футболу, пройти якомога далі. Думаю, тепер з АЄКом ви розберетесь…

– Я не можу так казати. Он, і президент говорить про Лігу чемпіонів… Я ж завжди підхожу обережно. Не є песимістом, але все одно вважаю, що першим претендентом на чемпіонство є «Шахтар», а другим – «Динамо» та «Дніпро-1». АЄК – дуже добра команда, досвідчена. Але ми будемо намагатись реабілітуватися перед вболівальниками, хоча буде дуже важко.

– Ви такий комплімент зараз відвісили «Шахтарю», але, напевно, всередині душі думаєте, що йому буде важко?

– Я не всередині душі, а відкрито кажу, що ми будемо боротися і з «Шахтарем», і з «Динамо». Але і аналізую ситуацію.

– А якщо Мудрик піде?

– Думаю, вони зможуть найти йому заміну. Мудрик – топ. Але я не хочу щось радити “Шахтарю”, це буде некоректно з мого боку. Впевнений, що вони самі ухвалять рішення, яке вважатимуть за доцільне».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте