Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
17:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Лісгоспи області виростили для дніпрян 16 тисяч ялинок

Лісгоспи області виростили для дніпрян 16 тисяч ялинок

Це навіть більше за минулорічний показник – до 2022 року лісгоспи продали 13 тисяч хвойних дерев.

Міський сайт вже повідомляв про те, що в деяких районах Дніпра почався продаж ялинок. Щоправда, ціна на них поки що вражає: за маленьке деревце просять 350-600 гривень, сосна вище коштуватиме тисячу.

Але незабаром вартість одного із головних символів Нового року може значно знизитися. Адже лісгоспи Дніпропетровської області вже готові розпочати постачання спеціально вирощених 16 тисяч дерев. Це на три тисячі більше, ніж лісгоспи продали минулого року.

Про те, де вирощували сосонки до свята, за якою ціною їх продаватимуть, як ситуація з браконьєрством, в ексклюзивному інтерв'ю Міському сайту розповів заступник начальника Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.


- До наступного Нового року молоді деревця вирощували у трьох лісгоспах нашої області – Дніпровському, Петриківському та Новомосковському, – розповів він. – Це сосонки двох видів – сосна звичайна та сосна кримська. Загалом ми готові реалізувати 16 тисяч дерев. Але скільки вийде насправді, залежить від лімітів і реального попиту. Залежно від них, і поставлятимемо деревця партіями, щоб жодне не було спиляно дарма.

- Якою буде ціна на ялинку до свята?

- З зрозумілих причин, трохи вище за торішню. Наприклад, у Дніпровському лісгоспі (з якого і буде поставлено найбільше дерев до обласного центру), дерево звичайної сосни заввишки від 1 до 2 метрів коштуватиме 200 гривень. Сосна кримська такої ж висоти – 280 гривень. Дерева висотою до 2,5 метрів – відповідно 260 та 350 гривень. Дерева заввишки до 3 метрів – 340 та 400 гривень.


- Останнім часом стало модним та екологічним купувати сосну не спиляну, а живу, з грудкою землі. Чи готові на продаж такі дерева?

- Безумовно, якщо буде попит, ми готові постачати їх – у будь-якій необхідній кількості. Враховуючи складнощі з їх викопуванням та доставкою, ціна буде дещо вищою.

- У Дніпрі вже почався продаж ялинок. Чи це ваша продукція?

- Ні, привізна. Тому й ціни на них вищі. Ми почнемо реалізовувати свою продукцію до найближчих вихідних.

- Чи є замовлення на хвою для міських ялинок? Наприклад, у Кам'янському планують таки встановити міську ялинку…

- Таких замовлень, на жаль, немає. Думаю, через війну та пов'язані з нею проблеми та обмеження міські ялинки в Дніпрі та області відкривати не будуть.

- Яка ситуація з браконьєрством у лісгоспах нашої області?

– Ситуація хороша. Як відомо, з початку війни діє заборона облдержадміністрації на відвідування людьми лісів. Люди стали набагато свідомішими і дисциплінованішими. Ми цього року практично не фіксуємо випадків відвідування лісів громадянами – як самотужки, так і групами.

- Але ж ліси охороняються від можливих браконьєрів і тих, хто хоче нарубати дров для печі?

- Безперечно! Ліси постійно патрулюють наземні групи. Проводяться рейди. Ситуація моніториться і з повітря. У цьому плані все чітко організовано.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте