Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На южной окраине Днепра разместили артиллерийскую батарею

|«« «« »» »»|

Целая батарея старинных орудий запорожского казачества стала украшением яхт-клуба СИЧ на жилмассиве Победа-6.

Несмотря на войну любимое многими горожанами место отдыха продолжает развиваться и украшаться.

На днях здесь появился целый военный городок эпохи запорожского казачества «Козацький стан». Его изюминкой стали копии орудий славных казаков.

Фотографии этой красоты представил известный днепровский журналист Александр Пасечник, за что ему – особая благодарность.

А еще в яхт-клубе продолжают высадку новых деревьев.

В дополнение к ранее посаженным сотням деревьев (о чем рассказывал Городской сайт) здесь высадят сотню платанов. 25 из них – уже украсили клуб, о чем в Сичи сообщают:

«Нові реліктові дерева у Дніпрі.

Дніпровський Яхт-клуб «Січ», президент клубу Вячеслав Дідик та його родина продовжують свою благодійну справу по створенню природної та культурноі родзинки нашої країни.

Нещодавно саме сюди завезли реліктові семиметрові Платани із Запорізького питомника. 25 із 100 запланових дерев вже висадили на прилеглій теріторіі Яхт- клубу на радість дніпрянам та гостей обласного центру Дніпропетровщини. Нагадаємо, що Платан (Platanus) — тце невеликий рід дерев, який походить з Північноі Америки, єдиний сучасний рід родини платанових (Platanaceae). На Кавказі відомий як чинар, а в Північній Америці як сикамор.

Це великі листопадні дерева, які в дикому вигляді зазвичай ростуть у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійкі до посух, якщо вирощуються у віддаленні від струмків та річок. Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 м у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани іноді навіть більш ніж дві тисячі років. У Дніпровському Яхт-клубі «Січ» вже зростають більше 50 платанів, і відтепер поступово іх стане вже більше 150-ти».

Фото – Александр Пасечник и яхт-клуб Сич.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Анатоль Єбобошко  (24.11.22 04:26): Цікаво комусь дійсно подобається увесь отой несмак та циганщина? Здається статті про це неподобство повністью проплачені отим дідиком. Якщо по справедливісті то тільки за засипання річки різним сміттям та непотрібом власників клубу за свій кошт акваторію Дніпра у межах міста потрібно змусити чистити. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте