Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
20:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині викрили 2 ворожих агітаторів

На Дніпропетровщині викрили 2 ворожих агітаторів

Криворіжанин та тернівчанка агітували у соцмережах за окупацію України.

Під час відпрацювання об'єктів критичної інфраструктури СБУ встановила мешканця Кривого Рогу – працівника сфери залізничних перевезень. Чоловік мав проросійські погляди, але до вторгнення Росії до України приховував їх від близького оточення.

Після початку бойових дій він почав проявляти активнішу антиукраїнську позицію у своєму акаунті в соцмережах. Долучившись до проросійських спільнот, він отримав довгоочікувану підтримку однодумців. На особистій сторінці він публікував пости із підтримкою окупантів. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де глорифікував дії ворожої армії та дискредитував Збройні сили України.

Також на проросійській пропаганді викрито працівницю одного з підприємств вугільної промисловості Павлограда.

Мешканка Тернівки активно просувала на своїй сторінці у соцмережі антиукраїнські наративи. Пости з дискредитації української влади та Збройних сил України, підтримки ведення бойових дій проти українського народу та окупації територій нашої країни стали основним контентом її облікового запису в інтернеті. До антиукраїнських тез вона постійно додавала особисті коментарі зі схваленням дій ворога та підтримки путінського режиму.

Ворожа поплічниця активно спілкувалася в антиукраїнських пабликах та групах, завдяки чому її впевненість у скорому приході «руського миру» на Дніпропетровщину була беззаперечною.

Співробітники СБУ припинили ворожу агітацію антиукраїнських пропагандистів.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

У рамках розпочатих кримінальних проваджень російським прихильникам повідомили про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті