Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
22:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відшкодування грошей вкладникам “Прем'єрбанку” – під контролем губернатора

В облдержадміністрації виконуюча обов’язки заступника губернатора Наталія Бойцун провела робочу нараду, на котрій розглянуто стан справ протягом ліквідаційного процесу “Прем’єрбанку”.

Ще влітку 2003 року управлінням НБУ було виявлено ряд серйозних недоліків та проблем в діяльності банку, які суттєво погіршили його фінансовий стан. Ліквідність АКБ “Прем’єрбанку” значно погіршилася вже у жовтні того ж року.

Постановою Правління НБУ “Про затвердження програми фінансового оздоровлення Акціонерного комерційного банку “Прем’єрбанк” (м. Дніпропетровськ)” була затверджена розроблена банком програма фінансового оздоровлення. Однак, першочергові заходи, заплановані у програмі фінансового оздоровлення, банком не виконані.

На підставі постанови Правління НБУ від 10.03.2005 р. №71 “Про відкликання банківської ліцензії та ініціювання процедури ліквідації Акціонерного комерційного банку “Прем’єрбанк” (м.Дніпропетровськ)” в березні розпочато процедуру ліквідації банку.

Станом на 11 березня поточного року зобов’язання банку складають 282690 тис. грн. (7278 чоловік), з них 868 вкладів – до 1 гривні. При цьому за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб можуть бути задоволені вимоги 5484 чоловік на суму 10688 тис. грн. (відсутні дані по Київській філії).

Нині ліквідаційна комісія майже закінчила прийняття вимог кредиторів банку фізичних та юридичних осіб.

Стосовно фізичних осіб сформований і направлений до Нацбанку список для відшкодування з Фонду гарантування вкладів на суму до 3000 гривень. Протягом двох місяців буде здійснено оцінку активів банку та обґрунтованість вимог кредиторів.

На нараді прийнято рішення сформувати робочу групу облдержадміністрації для координації діяльності облуправління Нацбанку, ліквідаційної комісії, правоохоронних та інших органів щодо питань ліквідації банку. Саме про це губернатора інформуватимуть щотижня.

Група вкладників, котрим банк не може повернути їхні збереження, звернулася з цього приводу й до Президента України Віктора Ющенка під час його перебування на Дніпропетровщині.

Нині це питання знаходиться під особистим контролем голови облдержадміністрації Юрія Єханурова.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте