Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
21:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские медики приняли участие в Европейском конгрессе пульмонологов

Днепровские медики приняли участие в Европейском конгрессе пульмонологов

Наш город на этом европейском мероприятии представляли специалисты Днепровского медицинского университета.

Конгресс Европейского респираторного общества прошел в Барселоне и был крайне важен для обмена мнениями и новыми разработками в сфере пульмонологии. С начала активной фазы войны в Украине снизилось внимание к эпидемии КОВИД и ее осложнениям.

А вот в Европе этому вопросу третий год уделяется повышенное внимание. Ситуация усугубляется еще и тем, что мир накрывает очередная волна мутаций КОВИДа.

Вот что о прошедшем Конгрессе, участии днепровских специалистов и пользе для нас рассказали в Днепровском медицинском университете:

«У місті Барселоні (Іспанія) відбувся черговий конгрес Європейського респіраторного товариства (ERS) відбувся. Цьогоріч він пройшов у змішаному форматі.

Завдяки отриманим тревел-грантам особисто виступити на конгресі випала нагода трьом співробітникам кафедри внутрішньої медицини-1 – доценту Ксенії Бєлослудцевій, асистентці Юлії Губі, аспірантці Ользі Щудро, а також двом співробітникам кафедри внутрішньої медицини-2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології – професорці Катерині Гашиновій та асистентці Ользі Штепі.

Учасники-автори – академік НАМН України, професор Тетяна Перцева; професор Людмила Конопкіна, доценти Тетяна Кірєєва, Олена Мироненко, Олександр Фесенко, Лариса Ботвінікова; асистенти Богдана Басіна, Наталія Кравченко, Дар'я Коваль, Марія Крихтіна, Оксана Плеханова; аспірантка Карина Фуголь – мали змогу приєднатись до заходу онлайн та доповісти про результати власних досліджень.

А їх було немало! Після жорсткого відбору матеріалів конгресу нашим співробітникам була надана можливість зробити рекордні 30 доповідей, в основному присвячених легеневим ускладненням COVID-19, які були опубліковані в офіційному журналі товариства «European Respiratory Journal», що входить до наукометричної бази Web Of Science.

Крім того, доцент Ксенія Бєлослудцева була обрана головуючою секції «Мультимодальна респіраторна візуалізація: що є новим у 2022 році», а отже виступила не лише як доповідач, але і як модератор постерної секції конгресу.

Однією з найголовніших цьогорічних подій конгресу стала зустріч президента ERS професора Marc Humbert з українською делегацією. Він особисто привітав науковців з України, подякував за багаторічну співпрацю, а також висловив слова підтримки усім українцям у зв'язку з воєнними діями. Учасники з України своєю чергою подякували Європейському респіраторному товариству за увагу та стурбованість, а також висловили побажання щодо майбутніх спільних освітніх та наукових проєктів.

Загалом науковий контент Конгресу цьогоріч був дуже різноманітним та цікавим: від традиційних обговорень проблем хворих на бронхіальну астму, ХОЗЛ, пневмонію до нових тематик, присвячених коронавірусній хворобі (COVID-19), інтерстиціальним захворюванням легень, муковісцидозу, бронхоектазії, саркоїдозу, питанням легеневої трансплантації та ін. Втім найголовнішою тематикою конгресу були наслідки COVID-19 та респіраторна реабілітація хворих.

Відвідування Європейського респіраторного конгресу після дворічної перерви, пов'язаної з пандемією COVID-19, виявилося неабияк корисним та пізнавальним. Крім того, для нас це був привід обійняти один одного – колег з різних міст України (Києва, Дніпра, Харкова, Вінниці, Сум та ін.). На превеликий жаль, цьогоріч не всі особисто змогли доповісти результати своєї роботи: когось через війну доля занесла далеко від дому, хтось не зміг виїхати через воєнний стан, хтось не відважився на складну дорогу до Іспанії, але не дарма кажуть: «Чим важча битва, тим солодша перемога».

Тож будемо наближати разом нашу очікувану Перемогу та обов'язково зустрінемося всі разом наступного року в Мілані на щорічному Конгресі ERS».

Фото – ДМУ.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте