Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Котлован на вулиці Журналістів кишить риб'ячим молодняком

Котлован на вулиці Журналістів кишить риб'ячим молодняком

Прекрасні результати показало зариблення цього котловану цінними породами риб.

Цей оазис природи давно є одним із улюблених місць відпочинку мешканців лівобережної частини Дніпра. Навіть у воєнні дні сюди щодня приходять відпочивати десятки (а у вихідні – і сотні!) мешканців Індустріального району.

Але, крім рекреаційної функції, котлован є унікальним природним об'єктом. У ньому водиться риба, на його берегах гніздяться багато видів птахів.

На жаль, риби в цьому рукотворному озері останніми роками стало значно менше. Дев'ять місяців тому було проведено зариблення котловану мальками коропа та білого амура.

Що сталося у результаті, розповів ініціатор цієї акції, народний депутат Дмитро Кисилевський:

«Що з рибою в озері Котлован, яку ми випускали минулого року?

Літо триває, люди шукають способи хоч іноді відволікатись від подій війни. Озеро Котлован - улюблене місце пляжного відпочинку багатьох мешканців лівого берегу Дніпра.

Вже 9 місяців минуло після зариблення озера карпом і білим амуром, яке ми організували разом рибалками-активістами та жителями Райончика. Наприкінці жовтня минулого року випустили сюди 500 кілограмів малька. Як він почувається?

Найближчим часом контрольний лов проведуть спеціалісти Дніпровського аграрно-економічного університету і отримаємо офіційні дані. А поки що розпитали місцевих рибалок.

За їхніми словами, риба росте дуже швидко. Карпики вагою 50 грам за 9 місяців вимахали вже до 300-400 грам. Але це ще молодняк, і його рекомендується відпускати. Перший нерест у цього покоління буде десь через півтора року.

Зростає і білий амур. Головні сподівання, пов’язані з цими видами - очистка води Котловану. Вже скоро в озері стане помітно менше заростів очерету. Мають зникнути і надводні водорості, які зважають озеру “дихати”.

Місцеві рибалки слідкують, щоб ніхто не займався браконьєрством. Особлива увага до любителів електровудок. Вони створюють загрозу для нересту всієї риби в озері, отриманий від удару струмом стрес блокує її розмноження.

При зарибленні ми випустили малька коропа трохи більше рекомендованої норми. То ж навіть якщо рибалки з берега частину карпиків виловлять, це тільки збалансує необхідну кількість цього виду.

Треба знаходити час, щоб інколи відволіктися від війни. Озеро Котлован для цього - те, що треба».

Фото зі сторінки Дмитра Кисилевського.







Gorod.dp.ua на Facebook.


perfect stranger DP  (30.08.22 05:06): краса...= молодці, це добре))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті