Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
09:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Крафтова пивоварня у Дніпрі стала волонтерським центром

|«« «« »» »»|

Занедбаний склад зусиллями архітекторів и будівників став чудовим громадським простором для всіх містян. Але з початком війни «Пивний Простір» з крафтовою пивоварнею «MOVA» перетворився на волонтерський центр, де щодня допомагають військовим та волонтерам.

Міський сайт за підсумками однієї з архітектурно-міськбудівних рад Дніпра вже розповідав докладно про цей проект реконструкції занедбаного складу у районі Запорозького шосе у громадський простір загальною площею 3000 квадратних метрів з крафтовою пивоварнею, музеєм, рестораном, чудовими місцями для відпочинку.

Цей проект був розроблений Дніпровським архітектурним бюро ArchObraz (проект ландшафту за участю Олени Гурської). До дизайну інтер’єру ресторану та терасі долучилось київське balbekbureau.

Його завершили втілювати у життя буквально напередодні підступного нападу росії на нашу країну. І після цього цей заклад зазнав певної трансформації.

Про це Міському сайту ексклюзивно розповів головній архітектор проекту Олексій Образцов:

«Ми пишалися тим, що створили крафтову пивоварню з гарною українською назвою «МOVA», ресторан, музей, чудовий громадський «Пивний Простір» для всіх містян.

Це було зроблено шляхом реконструкції та розширення занедбаної будівлі складу, що як приклад реновації особливо важливо для житлових масивів Дніпра, де вони розділені великими фрагментами занедбаних комунально-складських або промислових територій. Перетворення останніх у нові багатофункціональні громадські простори є необхідним для створення високоякісного міського середовища та дасть потужний поштовх для його подальшого вдосконалення.

Через два тижні після відкриття в Україні почалася війна. Старий складський - новий «Пивний Простір» мирного виробництва швидко перетворився на заклад допомоги волонтерам та військовим, забезпечуючи їх безкоштовними обідами та питною водою.

У другій половині дня «МOVA» повертається до центру відпочинку та спілкування громадян, де можна доторкнутися до мистецтва пивоваріння, оглянути пивоварню з найсучаснішим обладнанням із Чехії та офіс, скуштувати свіжий напій українського виробництва, поспілкуватися з друзями у ресторані та пограти з дітьми на дитячому майданчику. Ідеальне пиво, спілкування, ігри дітей, йога, перегляд фільмів просто неба – все це на фоні реконструйованої складської будівлі.

Дух промислового минулого був підкреслений під час реконструкції шляхом збереження оригінального ажурного металевого каркасу та навісних збірних залізобетонних конструкцій огороджувальних стін будівлі. Використання цих конструкцій та необхідне додавання нових місцевих матеріалів (метал, скло, дерево) на фоні чудового природного ландшафту де використанні рослини з «пивним ароматом» створили гармонійний ансамбль елементів різних епох».

Сподіваємось, скоро наш ворог буде переможений, і всі бажаючі містяни зможуть оцінити неповторність цього закладу.

Фото – Андрій Авдєєнко

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте