Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 23 апреля 2024
10:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре и области активизировались мошенники: как их распознать и уберечься?

В Днепре и области активизировались мошенники: как их распознать и уберечься?

Пользуясь состоянием стресса украинцев из-за войны, мошенники пытаются обмануть их под видом работников социальных служб, банков и магазинов.

Давно известно, что социально нестабильная ситуация всегда вызывает всплеск мошенничества. В начале войны по Днепру и всей Украине прокатилась волна набегов преступников на квартиры граждан, которые покинули страну.

Сейчас мошенники активизировали для обмана людей как давно известные, так и относительно новые схемы.

О том, как распознать мошенников и уберечься от них, в управлении Полиции Днепропетровской области сообщают следующее:

«Шахраї можуть представлятися: працівниками різного виду соціальних служб, що займаються допомогою пенсіонерам, а також працівниками банків та продавцями.

Злодії можуть пропонувати обміняти гроші на нові, переоформити пенсію та будь-які інші послуги за низьку ціну.

Один із найпоширеніших видів шахрайства – це обмін грошей, нібито зі старих на нові. До літніх людей приходять злодії під видом працівників соціальної служби та повідомляють про обмін старих грошей на купюри нового зразку. Тим самим ошукують пенсіонерів на їх заощадження, замість грошей шахраї віддають літнім людям сувенірні купюри або конверт із нарізаним папіром.

Нагадуємо, якщо до вас додому приходять невідомі особи, які представляються працівниками різних служб, перш за все, не впускайте цих громадян до оселі, попросіть їх пред’явити посвідчення. Далі поцікавтеся метою візиту і зателефонуйте до установи, щоб пересвідчитись, що працівників справді до вас направляли. У разі виникнення будь-яких підозр негайно телефонуйте до поліції.

Поліція звертається до громадян бути пильними, перевіряти надану вам інформацію та не довіряти незнайомцям. Будь-ласка роз’ясніть літнім батькам чи іншим родичам, що жодні фінансові операції (такі як обмін грошових купюр, купівля-продаж валюти тощо) на дому не проводиться. Подбайте, аби у ваших батьків, які проживають окремо, завжди був зв'язок із тими, хто швидко допоможе розібратись у підозрілих ситуаціях.

Попереджаємо, що обмін грошей, телефонні шахрайства (ваш син в поліції або потрапив у ДТП), або SMS про виграш автомобіля і необхідність сплати комісійних, псевдо-електрики, псевдо-соцпрацівники - схеми, якими користуються шахраї.

Та, нажаль під час тяжкого часу для країни та її громадян зловмисники спекулюють на темі фінансової допомоги українцям, які постраждали від дій країни агресора. Набули популярності і схеми псевдоволонтерства та надсилання електронних повідомленнь нібито з банку чи іншого популярного онлайн-сервісу з подальшим наданням даних облікового запису, номеру кредитної картки чи іншої конфіденційної інформації громадянина.

Якщо ви стали жертвою шахраїв відразу телефонуйте до поліції!».

Желаем всем жителям Днепра и области быть бдительными и не попадаться на уловки преступников!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (10)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  Заборгували понад 1,8 млн грн: цього тижня Дніпропроводоканал продовжить відключати боржників (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте