Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Ми – очі армії»: як працює дніпропетровська група аеророзвідки

«Ми – очі армії»: як працює дніпропетровська група аеророзвідки

Дніпропетровська група аеророзвідки проходить навчання на безпілотнику "Чаклун".

Про це Суспільному розповів член групи, військовослужбовець Микита Березін.

Цей комплекс дозволяє здійснювати розвідку на відстані до 40 кілометрів. За допомогою дрона військові зможуть виявляти ворога на другій лінії фронту.

"Безпілотники – це очі для армії, тому що вони допомагають завчасно і своєчасно виявити ворога на досить великих відстанях, тим самим допомогти скорегувати артилерію, і вчасно винищити ворога", – сказав він.

Як розповів військовий, безпілотники обстежують території. Це може відбуватися в онлайн-режимі й постфактум, тобто коли борт повертається, фахівці переглядають відео та фото, прописують координати цікавих для них об'єктів, передають дані іншим підрозділам.

Від початку повномасштабної війни група аеророзвідки працювала на Дніпропетровщині та в областях поряд. Військовослужбовець Юрій Чалий каже: завдяки їхній розвідці під Ізюмом знищили три російські колони.

"Завдяки нашій допомозі три колони було розбито. В один з днів надійшла інформація, де є склад БК. Ми туди направили наш борт, скоригували вогонь, і той склад БК більше не існував. Але була прикра така обставина, що коли корегував вогонь, БК вибухнув, і один з боєприпасів влучив у нашу пташку. І з того часу нас трошки приземлило, і ми не змогли далі літати, бо це дійсно розхідний матеріал. Але вартість того БК, що був знищений, набагато більше одного комплексу", – зазначив Чалий.

Вартість одного такого комплексу – 360 тисяч гривень. Волонтери вже зібрали половину необхідної суми. Охочі допомогти можуть зв’язатися з підрозділом через соціальні мережі.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті