Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
11:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли новую выставку

В Днепровском Доме искусств открыли новую выставку

В экспозиции художественной графики представлено 200 работ.

Городской сайт уже сообщал об открытии  выставки  работ творческого объединения «Богдан».  В рамках этой экспозиции состоялось открытие новой выставки, на которой представлены 200 графических работ.

Об этом в Доме искусств сообщают следующее:

«Шановні друзі!

Наш Будинок мистецтв запрошує вас відвідати наші виставки. Продовжується експонування художньої виставки об’єднання «Богдан». А учора відбулося відкриття нової виставки. Ювілейна виставка Дніпровського клубу екслібрису та графіки «Кобзар», який цього року відзначає 45 років від дня заснування, дає уявлення про творчі пошуки художників, що володіють мистецтвом екслібрису. Існування такого клубу саме по собі є унікальним явищем в історії образотворчого мистецтва України.

Дніпровський клуб екслібриса та графіки «Кобзар» виник у 70-ті роки ХХ сторіччя поряд з організацією книголюбів. Очолив клуб, до складу якого увійшли такі відомі художники-графіки, як: Марія Котляревська, Федір Клименко, Петро Ситник та Борис Куновський з Кривого Рогу, Анатолій Дерев’янко, Віктор Купрій, Ірина Колядіна, Олександр Квітка, Анатолій Гармаш, Юрій Гришин, заслужений художник України Микола Родзін. У 1976 році, коли наше місто готувалося відзначити 200-річчя від дня свого заснування, була підготовлена та влаштована перша виставка малої графіки (екслібрис, ілюстрації), за результатами якої був виданий перший каталог виставки клубу. З 1978 до 2014 року клубом незмінно керував заслужений працівник культури України Василь Хворост. Діяльність клубу – дуже розмаїта: підготовка та експонування виставок, обмін творчими роботами з художниками з інших міст, популяризація малої графіки, підготовка ілюстрацій до книг. З творчими роботами членів клубу за час існування познайомились мешканці Києва, Івано-Франківська, Сум, Львова, Харкова та інших міст України, а також інших країн світу. З клубом активно співпрацювали і продовжують співпрацювати відомі художники з інших міст. За 45 років існування клубу члени цього об’єднання неодноразово брали участь у міжнародних виставках та конкурсах екслібрису у Латвії, Болгарії, Польщі, Литві, Росії, Казахстані.

Особлива сторінка в житті клубу – Шевченкіана. У Будинку мистецтв щорічно проводяться виставки «Шевченкіана в екслібрисі», де експонуються твори малої графіки членів клубу та їх колег із інших міст України. Завдяки зусиллям Василя Хвороста у 2008 році був виданий чотирма мовами світу альбом «Шевченкіана в екслібрисі».

Сьогодні клуб очолює художник-графік, лауреат мистецької премії ім. М. Паніна Ірина Колядіна.

Усього в експозиції ювілейної виставки представлено близько 200 робіт 17 авторів із Дніпра та інших міст України: Києва (Агірба Р.), Харкова (Неймеш М.), Чернігова (Леоненко В.), Сєвєродонецька (Романов Б.), Кропивницького (Хворост А.) та з Німеччини (Гершанович Е.). Поряд з творами майстрів ви зможете побачити роботи студентів Дніпровського фахового мистецького художнього коледжу культури та учнів художньої школи №2.

Відкриття виставки зібрало письменників, художників, діячів театру та шанувальників мистецтва, які щиро вітали учасників клубу. Гостю заходу - відомому письменнику і вченому Костю Семеновичу Дубу голова правління клубу Ірина Колядіна подарувала зроблений для нього екслібрис».

К сожалению, в ближайшие дни горожане не смогут посетить эту экспозицию. Как сообщили в Доме искусств, он временно закрыт для посетителей из-за угрозы ракетных ударов рашистов.

Фото Дома искусств.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте