Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
20:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света вырастили «Космическое дерево»

Днепровские мастера света вырастили «Космическое дерево»

Очередным интересным и необычным проектом отметилась днепровская фирма дизайнеров новых световых решений «Эксполайт».

О ее проектах и достижениях Городской сайт рассказывал неоднократно.

И вот – новый проект «Эксполайта», реализованный во Львове в разгар страшной войны. Днепровские специалисты создали потрясающее воображение «Космическое дерево».

Об этом проекте рассказал основатель и арт-директор фирмы Николай Каблука:

«КОСМІЧНЕ ДЕРЕВО В ОТОЧЕННІ ТІНЕЙ ТА ВІДОБРАЖЕНЬ.⠀

Нам пощастило розробляти та реалізовувати світловий дизайн для лобі готельного комплексу Emily Resort - sport, medical, entertainment (ми в цьому комплексі зробили багато іншого, але про це згодом)

Цей проект - наша особлива любов! Тому що тут наші улюблені ТІНІ, віддзеркалення, складні, ростягнуті, розмножені на стіни, пол, стелю! ⠀

Головною зіркою лоббі є підвішене наче в космосі вражаюче дерево з гілками та коріннями, що символізує покоління сім'ї. І ось з ним і були самі цікаві завдання цього проекту!

Щоб дереово було дійсно акцентом, нам потрібно було уникати засвічення стін та пола, та взагалі уникати яскравих додаткових бліків щоб із відображенням дерева в склі ніщо не конкурувало. А це було зробити вкрай складно, оскілки ми хотіли зробити великі тіні повторюючі форму дерева разом з корінням на двох бокових стінах і відповідно вимушені були покривати заливючим світлов великі поверхні. Їх приходилось вирізати як ножницями чітко по ламаним лініям контура дерева за допомогою складних кастомних шторок та лінз. Окрім того ми хотілі растягнути та размножити тіні від коріння на всю поверхню пола лобі але так, щоб ні з яких ракурсів не було видно джерел світла.⠀

Для цього нам прийшлось спеціально розробили та виготовили індивідуальні світильники декількох типів, які приховані в непомітних не випадкових місцях стін, стелі і навіть заховані у довгих коренях дерева, лінзи та вторинні світлоформуючі аксесуари, щоб світлом намалювати контрастні тіні на стінах та на підлозі, доповнюючі природну атмосферу лоббі. Окрім цього ми зробили, щоб дерево відображалося у темному склі, таким чином ця приголомшлива скульптура наче помножувалася на декілька своїх копій завдяки грі світла, тіней та відображення.⠀

При цьому були потрібні дуже тонкі налаштування освітлення, щоб не пересвічувати інші ділянки інтер’єру лоббі, правильно розподілити акценти на дерево та створити комфортне світло для гостей, яке не буде засліплювати. Мільйон експериментів, тестів на місці. Допрацювань оптичних систем та світлоблокуючих аксессуарів і світлова частина була вирішена!

Цей об’єкт починал будуватись до війни, але те що будівництво продовжується, те що ті хто будують впевнені в перемозі, а також своєю вірою підтримують будівельників та економіку України- надихає!

Перемого буде обов’язково! Україна розквітне з новою силою!».

Фото со страницы Николая Каблуки.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (20.07.22 10:59): Очень креативно ,молодцы ! Было бы здорово разместить какую нибудь световую инсталляцию на ЖК"Амстердам".Пусть радует глаз жителей Днепра в темное время во время воздушных тревог, вселяя лучик надежды .Всегда есть место для позитива. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте