|«« | «« | »» | »»| |
Також минулими вихідними в музеї відкрили Лекторій під дубом і провели низку цікавих заходів Освітнього хаба.
4-й Всеукраїнський форум «Їжа та традиції її споживання як фактори формування ідентичності» було присвячено гастрономії та її впливу на формування ідентичності нашого народу.
Про його підсумки у Дніпропетровському Національному історичному музеї імені Яворницького розповіли таке:
«У центрі обговорення опинились саме українські традиції харчування та їх регіональні особливості.Зазначимо, що попри війну завдяки мережевим технологіям форум таки зберіг свій Всеукраїнський статус. Київ, Львів, Полтава, Баштанка, Одеса, та, звісно Дніпро - така географія представництва учасників.
І, судячи з незгасаючого інтересу до проблематики форуму, ми можемо сказати лише – до наступних зустрічей!».
Також у вихідні відновив роботу Лекторій під дубом, про що в музеї повідомили:
«Музейний лекторій нарешті розпочав свою роботу під дубом! Традиційно з лекцій з археології.
На цей раз відкривала свої таємниці пам'ятка археології "Гончарний центр Балка Канцерка", яку досліджує музейна експедиція на чолі з Ганною Юрченко.
А ми запрошуємо всіх охочих на подальші музейні лекції. Зберемо кошти "бабам на броніки" разом!».
Було цікаво і в Освітньому хабі:
«Музейні заходи – це не тільки цікаве подорож у минуле, але й можливість трішки покреативити.У суботу відвідувачі нашого хабу мали змогу виготовити лунницю та мотанку, а у неділю - поліпити з глині та вибити собі хустинку-банданку у традиційному стилі. Звичайно, всі виготовлені вироби учасники забрали собі на згадку про музей.
Долучайтесь до наших заходів, адже в нас цікаво не лише дітям, а й дорослим».
Фото – Дніпропетровський історичний музей.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |