Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
12:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Червень – зарплати припинили зниження

Червень – зарплати припинили зниження

У червні, як і передбачалося, припинилося падіння зарплат. Компанії, яким вдалося зберегти свою діяльність в умовах кризи, вже здійснили оптимізацію витрат.

Зазвичай, нестабільність економічної ситуації відбивається на щомісячній компенсації працівників. Компанії економлять, скорочуючи зарплати та зменшуючи бонуси й премії. В квітні експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua зафіксував падіння середньої заробітної плати на 10%, порівнюючи з довоєнним періодом. У травні у більшості професійних сфер продовжилося зниження зарплат до критично низького рівня. Червень показав умовну стабілізацію зарплат. У більшості професійних сфер зарплати припинили зниження, проте й значного зростання не відбувається.

Середня заробітна плата у червні у всіх відкритих вакансіях на кадровому порталі grc.ua складає 20 100 грн.

Кому платять найвищі зарплати

Найвищі зарплати, як і завжди, пропонують ІТ-шникам, керівникам та у сфері консалтинг. Проте, порівнюючи з попереднім місяцем, у червні у вакансіях цих професійних сфер пропонують нижчі зарплати. ІТ-вцям пропонують в середньому 70 900 грн,  керівникам - 45 300 грн. В сфері консалтинг середня зарплата знизилася майже вдвічі, порівнюючи з травнем, і складає 33 000 грн.  

У червні з’явилися пропозиції роботи з високими зарплатами у таких професійних сферах, як будівництво й нерухомість, управління персоналом, видобуток сировини. 

Ринок нерухомості у великих містах почав оживати, роботодавці цієї сфери почали публікувати вакансії для менеджерів з аренди та продажу нерухомості. За рахунок зарплат, які їм пропонують, дещо підвищилася середня зарплата у сфері будівництва та нерухомості, що дало змогу цій професійній сфері потрапити до топ-5 сфер з найвищими зарплатами. У сфері будівництва та нерухомості, окрім ріелтерів, на зарплати вище середнього рівня можуть претендувати інженери-проектувальники. Їм пропонують до 40 000 грн. Спеціалістам робітничих професій у сфері будівництва платять, як і раніше, не надто високу зарплату – в середньому 11 500 грн.


Відбулося незначне пожвавлення ще однієї професійної сфери. Від початку війни для фахівців туристичної сфери, галузі гостинності та ресторанів було вкрай мало пропозицій роботи. У літній сезон зазвичай відбувається відчутне збільшення пропозицій роботи для цих спеціалістів. Цього літа, навіть не зважаючи на незначне пожвавлення роботодавців сфери туризму та HoReCa, кількість вакансій критично мала. Щоправда, середня заробітна плата у відкритих вакансіях у червні досягла рівню першої половини лютого цього року, тобто довоєнного періоду, і складає 25 300 грн.

Кому знизили зарплати

З початком літа роботодавці дещо знизили пропоновані зарплати кандидатам на вакансії у сфері маркетинг, реклама та PR. Не зважаючи на те, що ці спеціалісти є одними з найзатребуваніших, а середня зарплата у вакансіях для них не знижувалася від початку війни, у червні їм пропонують набагато нижчу щомісячну компенсацію. Середня заробітна плата у сфері маркетинг, реклама та PR у відкритих вакансіях становить 19 400 грн. 

Відбулося зниження середньої заробітної плати для працівників, яким пропонують роботу в сфері медицина та фармацевтика. У червні медіанна зарплата у відкритих вакансіях для цих спеціалістів становить 17 600 грн. 

Знизилася також середня зарплата у відкритих вакансіях для робітничого персоналу (з 14 400 грн у травні до 13 700 грн у червні), охоронців (з 17 100 у травні до 10 900 грн у червні) та для студентів і спеціалістів, які лише починають кар’єрний шлях (з 12 600 грн у травні до 8 600 грн).

Окрім студентів, охоронців та фахівців робітничих спеціальностей, найнижчі зарплати у домашнього персоналу (в середньому 11 900 грн) та в сфері закупівель (12 400 грн).

В яких регіонах платять більше

Київ утримує впевнене лідерство по розміру середньої заробітної плати у червні. Медіанна зарплата цього місяця у столиці складає 29 500 грн. На високий рівень щомісячної компенсації у столиці вплинула велика кількість пропозицій роботи для ІТ-спеціалістів. Щоправда, вакансії з високою зарплатою є також в інших сферах, наприклад, менеджери з експортного продажу можуть отримувати до 85 000 - 100 000 грн.

На другій позиції за розміром середньої заробітної плати Львів та область. В середньому у цьому регіоні пропонують 20 500 грн. Львівську область обрали для переїзду більшість компаній, які скористалися державною програмою з релокації підприємств. Від початку війни цей регіон став одним з центрів ринку праці. Тут відкрито багато вакансій компаній різних галузей. Високі зарплати пропонують у червні не лише ІТ-спеціалістам, а й керуючим магазинами, операційним та фінансовим директорам, керівникам відділів компаній різних сфер. 

До п’ятірки регіонів з найвищими зарплатами у червні також потрапили Миколаївська область (середня зарплата у відкритих вакансіях складає 19 500 грн), Дніпропетровська область (19 100 грн) та Одеська область (18 700 грн).


В яких регіонах платять найменші зарплати

Найнижчі зарплати у червні пропонують у Рівненській області (середня зарплата у відкритих вакансіях становить 10 400 грн), у Кропивницькому та Кіровоградській області (10 400 грн), Харківській області (10 500 грн), Полтавській області (11 800 грн) та в Івано-Франківській області (11 800 грн).

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме кадрового порталу grc.ua у червні 2022 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте