Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
18:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света преобразили «Бартоломео» и нацелились на Одессу

Днепровские мастера света преобразили «Бартоломео» и нацелились на Одессу

Даже во время войны днепровская фирма «Эксполайт» продолжает реализовывать смелые и интересные проекты.

Об этих проектах Городской сайт регулярно рассказывает. Сообщали мы и о том, что по итогам 2021 года «Эксполайт» был удостоен сразу пяти наград престижного международного конкурса, который в этой сфере называют аналогом «Оскара».

И вот арт-директор этой фирмы Николай Каблука рассказал о новых проектах – одном уже реализованном в Днепре и одном перспективном, который планируют воплотить в Одессе.

Благодаря днепровским мастерам совершенно новым светом засиял известный днепровский жилой комплекс.

Об этом проекте Николай Каблука сообщил следующее:

«ПРОЕКТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Хочемо поділитися з вами ще одним із таких проєктів – розробка та створення індивідуальної світло-скляної скульптури у нашій склодувній майстерні Optical Metaphor та комплексне архітектурне освітлення в холі ЖК Bartolomeo Resort Town.

Наша команда наповнила приміщення естетичним високофункціональним світлом, а також пропрацювали смислове наповнення простору.

Ми з задоволенням та натхенням розробили унікальну світло-скляну скульптуру на нашому склодувному виробництві Optical Metaphor, враховуючи важливі деталі: змінну висоту стелі та складний об’єм простору. Усі модулі люстри виконані у вигляді скляних листків - різноманітних та неперевершених, як справжні листочки, які ми розташовували десь більш скупчено, а десь більш розріджено. Люстра зроблена як скульптура під конкретний простір та смислове наповнення, який ми досконально опрацьовуємо.

Вигляд вихору посилює зв'язок житлового комплексу з природою. Комплекс Bartolomeo Resort Town складається з чотирьох веж, кожна з яких має не тільки свою назву, а й свою концепцію: Green Tower, Sky Tower, Sun Tower та Stone Tower. Наша команда працювала саме з Green Tower, а люстра у вигляді вихору листя стала невід'ємною частиною філософії цієї вежі.

І ви помітили, які чудові природні тіні створює люстра завдяки цим листочкам?

Індивідуальна робота зі склом у нашій склодувній майстерні Optical Metaphor дозволяє максимально розкрити гру світла та тіні. А світло, своєю чергою, дозволяє максимально проявити простір та архітектуру. Для кожного проекта у нас індивідуальний підхід, бо кожна люстра має бути не тільки гарною. Ми завжди за те, щоб кожна наша робота була інтегрована у філософію простору та була наповнена сенсом.

Автором цього неперевершеного інтер'єру є Анна Зерова, а архитектор усього комплексу — Вадим Козлов. Дякуємо за приємну співпрацю».

А в Одессе может появиться сияющий маяк как символ нашей будущей победы над оккупантами.

Вот что рассказал Николай Каблука об этом проекте:

«На сьомий день війни, коли русня перла з усіх наших кордонів і ситуація в Україні здавалася всьому світу катастрофічною, коли багато хто був у паніці, мені зателефонував наш замовник з Одеси з яким ми майже напередодні війни тільки почали роботу по підсвітці амбітного проекту- майбутньої самої високої будівлі України.

-Привіт! Як справи в Дніпрі?

-Терпимо. А як у вас в Одесі? Бомблять сильно?

-Бомблять. Але ми не зупинили будівництво ані одного з наших проектів. Будуємо. Підтримуємо віру людей. Віримо в краще. Ось їду за місто на буд майданчік ЖК Рів‘єра. Калаш лежить на задньому сидінні. Так що все норм. Прорвемось…

-Ну ви- КРУТІ!

-То наші ЗСУ та люди- круті! Віримо в них! Віримо в перемогу! Я ось чого і телефоную. Хочу щоб ми по проекту башти Рів‘єра змінили брендінг та філософію проекту. Хочу щоб цей майбутній самий високий будинок України був присв‘ячений силі духу Українців, ЗСУ, нашій перемозі та нашій Свободі яку ми відстоїмо обов‘язково.

-Звучить дуже круто!

-Ви як взагалі, в робочому стані? Зможете швидко концепцію розробити?

-Звісно! І це став перший наш профільний проект після початку війни не пов‘язаний з волонтерськими проектами коли ми з радістю згадали знову про світло, про нашу професію.

До цього був постійний суцільний марафон пошуку й закупівлі броніків, приладів нічного бачення, дронів, налагоджування пошиву термобілизни для військових, облаштування освітленням та обогрівом міських підземних парковок в ТЦ Дніпра які перетворювалися на бомбосховища. І тут можливість згадати про нашу професію стала психологічним порятунком.

Така сміливість та віра надихають та заражають! За проект ми взялися з потрійним ентузіазмом і вже за тиждень, зі сльозами на очах від радості бачити сміливих рідних українців, ми по відеозв‘язку презентували команді замовника концепцію.

В проекті ми запропонували з самої високої будівлі України заввишки майже 200 метрів, зробити

СУПЕРВИСОКУ БУДІВЛЮ заввишки більше ніж 10 000 метрів!

Подвжити її світлом у небо за рахунок наших суперпотужних кастомних лазерів.

Ми запропонували зробити з неї світлом маяк- український прапор. Тому що маяк- це орієнтир і точка опори в скрутні моменти, коли на морі шторм. І прапор це точка опори та віри у житті!

Крім того ми будемо раз на вечір в певний час азбукою морзе відправляти в небо, у всесвіт світловими імпульсами безцінне твердження:

УКРАЇНА - КРАЇНА ВІЛЬНИХ ЛЮДЕЙ!

ГЕРОЯМ - СЛАВА!

Я надихаюся та пишаюся сміливістю всіх українців! Я пишаюся бути одним із вас!

І я впевнений що обов‘язково і Південь України, і Схід скоро звільнияться від окупантів! Україна переможе та відстоїть свою свободу за рахунок ДУХУ, СМІЛИВОСТІ ТА ВОЛІ».

Фото со страницы Николая Каблуки








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте