Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
15:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Вони хотіли моєї смерті». Українська бігунка Рижикова розповіла про погрози від російських атлетів

«Вони хотіли моєї смерті». Українська бігунка Рижикова розповіла про погрози від російських атлетів

На відміну від європейських спортсменів, від росіян атлетка не отримала співчуття через війну, яку розв'язала рф.

Українська бігунка Анна Рижикова розповіла про отримані погрози від російських атлетів після повномасштабного вторгнення рф.

Рижикова разом з іншою українською бігункою Вікторією Ткачук виступлять на найближчому етапі Діамантової ліги в Осло. Перед цим ж сама 32-річна бігунка взяла участь на п'ятьох турнірах, які відбулися після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у кожному займала місце на подіумі.

Після приїзду у Норвегію для участі на етапі Діамантової ліги Рижикова дала інтерв'ю, у якому розповіла про підтримку від спортсменів з Європи та Росії. І наголосила: від російських атлетів Рижикова отримала лише погрози смерті.

"Багато європейських атлетів надсилали мені повідомлення і говорили, що мають вільну кімнату, що я можу перевезти сім'ю. Таких було тисячі. Вони ж [росіяни] хотіли моєї смерті. Писали, що це "ми винні", а також інші жахливі речі про мою сім'ю", - цитує слова Рижикової норвезьке видання VG.

Легкоатлетка також розповіла про страх, який відчувала упродовж перших двох місяців з початку повномасштабної війни. І звернула увагу на те, що за цей час загинули десятки українських спортсменів.

"Ми живемо у 21 сторіччі. Це важко. У перші два тижні ми були вдома. Я була так налякана і спустошена. 21 березня я перетнула кордон і почала тренуватися. Зараз ми усі непокоїмося про наші сім'ї. Це жахлива ситуація. Деяких наших спортсменів вбили під час війни. У мене є друг, про якого я не чула нічого упродовж місяця".

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті