Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За місяць швидкі виїжджали 2700 разів до п'яних, з них близько 50 – до дітей

За місяць швидкі виїжджали 2700 разів до п'яних, з них близько 50 – до дітей

5 людей перебували у комі, а 1 помер у присутності бригади медиків швидкої.

На Дніпропетровщині з початку війни кількість викликів швидкої медичної допомоги зменшилась у 2,5 рази. Загалом це інсульти, інфаркти та ДТП. Та за словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченко, є окрема категорія, яка заслуговує уваги, – виклики у стані алкогольного сп’яніння.

«Близько 9 % пацієнтів на момент виклику перебувають напідпитку, а це десь 700 осіб. Третині з цієї кількості встановлюють діагноз «гостре отруєння алкоголем». Лише за травень 2022 року маємо 2 697 викликів до осіб, які були в стані алкогольного сп’яніння. З них майже 53 % госпіталізації не потребують, а ще 3,3 % відмовляються від медогляду і такий виклик нам доводиться фіксувати як безрезультатний», – зазначив Радій Шевченко.
Він також додав:
«Найстрашніше, що близько 2 % з цих викликів – діти віком від 12 до 18 років, половина з яких з гострим отруєнням алкоголем. Також додам, що за травень 2022 року у нас 5 пацієнтів з діагнозом «гостре отруєння алкоголем» перебували у комі, один з них помер у присутності бригади наших медиків».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті