Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Байкери з Кам'янського боронять країну у лавах Нацгвардії України

Байкери з Кам'янського боронять країну у лавах Нацгвардії України

Володимир більш відомий серед побратимів за позивним "Дим". Він президент байкерського клубу у своєму рідному місті Кам'янське Дніпропетровської області і одночасно - професійний військовий.

Кар'єру в Національній гвардії України Володимир розпочав одразу із строкової служби, залишився на контракт і вирішив для себе досконало опанувати військову справу. Зараз "Дим" стоїть на обороні України, так же, як і майже всі його двоколісні друзі. Дуже цікаву історію про захисника з Дніпропетровщини журналістам розповів прес-офіцер НГУ Сергій Шенклян.

Гвардієць розповідає, що майже всі його мото-побратими з перших днів російського нападу приєдналися до оборонців країни. Розосередилися по різних структурах - МВС, ЗСУ, НГУ, а ті, хто не призовний з якихось причин - займаються різноманітною волонтерською підтримкою війська і вимушених переселенців. Говорить, що байкери взагалі відрізняються від інших субкультур саме потягом до свободи. Поняття свободи тут зведено в культ, і що для мотобратства війна - це надзвичайна мотивація для кожного стати в боротьбі за свободу і зробити світ кращим. Прикласти всі зусилля, застосувати всі вміння і навички, і хоч це звучить парадоксально - творити добро і воювати за мир.

Вдома на Володимира чекає мама Ірина, яка завжди і у всьому підтримує сина. Розділяє його цивільне захоплення мотоциклами і військове прагнення перемоги. Ірина висловлює слова підтримки нашим військовим і стверджує, що вже скоро ми житимемо в мирі у вільній європейській Україні, а перед Володимиром будуть відкриті тисячі кілометрів доріг для його залізного коня.

Байкерська субкультура розвинена у всьому світі. Об'єднання, різноформатні клуби, фанати окремих марок чи моделей, кастомайзери, колекціонери раритетних мото є в кожному містечку кожної країни. Через таку строкатість в байкерських колах навіть існувало неписане правило "Байкери - поза політикою". Існувало до повномасштабної російської агресії. "Дим" говорить:

"Окрім самої росії, з їхнім клубом, який давно і відкрито прославляв вбивцю-путіна, ніде у світі байкери не долучаються до політичних заходів, не висловлюють підтримку діючій владі чи опозиції, не беруть участі в агітації. Кожен окремо, як громадянин - так, виконують свій обов'язок перед державою, та у складі байк-клубу як організації - ні. На міжнародних мото-фестивалях завжди зустрічаєш двоколісних представників з 10-20 різних країн. Всі ці люди також різного віку, соціального становища, різних переконань і віросповідання. Завдяки правилу "Байкери - поза політикою" мотоциклетне братство таке міцне і неупереджене. Але зараз все змінилось. Безпрецедентні жахіття російських військ на українській землі не залишили байдужим навіть самі сталеві серця. Те, що зараз відбувається, назавжди змінило байкерську культуру. росіяни назавжди стануть вигнанцями за те, що прийшли на чужу землю. А ми тут, у себе вдома. І будемо боротися до останнього живого загарбника".
В Національній гвардії України Володимир найбільше цінує військовий порядок і дисципліну. Він вважає, що саме це запорука досягнення поставлених цілей. Залізну дисципліну, за військовою звичкою "Дим" запровадив і у власному байкерському клубі. Він певен, що перемога України станеться вже скоро. І величезний вклад в неї щоденно роблять його брати-байкери у військових рядах, які добре володіють логістикою, мають розгалужені зв'язки в Україні і світі, добре розбираються в техніці і зброї.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте