Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский футболист Валерий Лучкевич: «Чемпионат? Надо помогать армии и делать все для победы!»

Днепровский футболист Валерий Лучкевич: «Чемпионат? Надо помогать армии и делать все для победы!»

Известнейший игрок ФК «Днепр» и СК «Днепр-1» продолжает играть в футбол и мечтает о победе Украины в войне.

Валерий Лучкевич, как и все украинские игроки СК, остался в нашей стране. Из-за нападения России футбольный чемпионат, как и все другие спортивные состязания в Украине, приостановлен.

Но на днях Валерий принял участие в ЗСУ Cup – благотворительном футбольном турнире, который прошел во Львове. Во время этого турнира была собрана помощь для украинской армии.

Об этом турнире, своей жизни и мечтах в период войны Валерий Лучкевич рассказал сайту СК «Днепр-1» следующее:

«— Взяти участь у турнірі мене запросив Назарій Русин, — розповів Лучкевич. — Дізнавшись, що є можливість таким чином надати допомогу нашим збройним силам, одразу вирушив до Львова. Запитав в Назіка лише час та місце зустрічі. В нас було два ігрові дні: спочатку провели груповий турнір (по 3 команди у групі), потім були матчі на вибування. Разом зі мною у команді був Вова Адамюк та місцеві хлопці. Зрозуміло, що підсумкові місця ні для кого не мали значення – головною задачею було зібрати кошти для допомоги військовим.

— Нагородження проводив Мирон Маркевич. Щось згадували зі спільного минулого?

— (посміхається) До нього така черга була, що вдалося лише привітатися та перекинутися парою фраз. Не займав багато його часу.

— Загалом, для футболістів цей турнір став ковтком свіжого повітря?

— Так, звичайно. Зрозуміло, що в останній місяць футбол був в нас усіх далеко не першому місці. А тут, хоча й було важкувато дихати на полі після перерви, отримали гарні емоції.

— Війна розпочалася менше ніж за добу після повернення команди зі зборів. Що відчув у момент, коли дізнався про початок вторгнення росії?

— На початку шостої години ранку мене розбудила дружина, яка й сказала, що нас почали бомбити. Чесно, спочатку не міг повірити, але швидко переконався, що і у XXI столітті на світі збереглися варвари. Дуже вдячний Вові Адамюку та Назарію Русину, які надали можливість моїй родині опинитися в безпеці і разом з цим усіма силами допомагати нашим військовим та волонтерам.

— В тебе збереглися зв’язки з часів бельгійського етапу кар’єри. Що кажуть з приводу війни твої тамтешні знайомі?

— Мені одразу почали писати хлопці, з якими був у команді, та тренери. Висловлювали підтримку. Вони теж не розуміють, як таке може бути у сучасному світі. До речі, в них є контакти наших волонтерів, і вони зі свого боку надають гуманітарну допомогу, за що їм велика подяка.

— Останнім часом висловлюються різні ідеї, що робити з перерваним чемпіонатом. Ти вбачаєш реальні перспективи його дограти? Або чи маєш власні пропозиції, що треба робити з цим сезоном?

— Моя пропозиція наразі одна – допомагати нашим військовим та робити все для закінчення війни. Зараз насправді не до футболу. Про спорт сьогодні можна говорити хіба що у контексті ось таких турнірів: проводити їх для підтримки військових та збору коштів або гуманітарної допомоги. І взагалі кожен у своїй галузі має використовувати будь-яку нагоду для допомоги українській армії.

— Напевно, у багатьох в цей період відбулася переоцінка цінностей, і ти не є виключенням…

— Сто відсотків! Світогляд змінився докорінно… Хочу звернутися до всіх громадян України, щоб продовжували вірити у наших військових, демонстрували таке ж неймовірне єднання, волю – і перемога буде за нами, це сто відсотків! Питання лише у часі».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте