Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Управление по вопросам охраны культурного наследия Днепра открыло новую историческую рубрику

Управление по вопросам охраны культурного наследия Днепра открыло новую историческую рубрику

В новой рубрике «Люди, развивавшие наш город» будут рассказывать о малоизвестных фактах создания знаковых объектов Екатеринослава.

Городской сайт уже сообщал о том, что у данного управления пару месяцев назад появился собственный сайт. Несмотря на военное время, его продолжают развивать и наполнять информацией.

А теперь на сайте управления появилась еще одна новая рубрика – «Люди, що розбудовували наше місто».

В ней рассказали о забытой многими скульптурной мастерской Н. Фомичева и С. Редлера, которая оставила свой яркий след в облике исторических зданий Днепра:

«Скульптурна майстерня «Н.А. Фомичев и С.Э. Редлер».

Про Фомичева Н. А. та Станіслава Едуардовича Редлера детальної інформації наразі не виявлено, але збереглись роботи їх скульптурної майстерні, які й досі прикрашають вулиці нашого міста. Частково їх роботи втрачені в роки Другої світової війни, або при подальших реконструкціях міста.

Серед відомих об’єктів:

Опорядження головних фасадів будинків по просп. Дмитра Яворницького, 99, 101 та 101А. Не зберіглось через значні пошкодження будинків в роки Другої світової війни, під час повоєнного відновлення, фасади було повністю видозмінено.

Ліпний декор, що прикрашає головний фасад пам’ятки архітектури місцевого значення по вул. Старокозацькій, 15 – «Прибутковий будинок Заморуєва», зведений у 1902 р.. Фасадний декор був відреставрований у ІІ пол. 1980-х – на початку 1990 рр.

Оздоблення будівлі по вул. Андрія Фабра, 10, що був зведений у 1894 – 1896 рр., як прибутковий будинок купця М. Р. Залевського

Інтер’єри прибуткового будинку Б. Зільбермана (вул. Княгині Ольги, 2), не збереглись.

Ліпне опорядження фасадів, інтер’єрів готелю та ресторану «Франція», та інтер’єрів квартир в дворових корпусах домоволодіння Мойсея Юдовича Карпаса, що розташовувались за сучасною адресою просп. Дмитра Яворницького, 67.

Ліпний декор готелю «Континенталь» (просп. Дмитра Яворницького, 66), не зберігся. На початку 1910-х рр. на цьому місці було зведено готель «Асторія».

Декорування головного фасаду прибуткового будинку Липавського, нині це вул. Січових стрільців, 1.

Опорядження прибуткового будинку Станіславського, що розташовувався на перехресті за сучасною адресою вул. Воскресенська, 15/просп. Дмитра Яворницького, 71, та був зруйнований в роки Другої світової війни.

Опорядження фасаду будинку, що належав Ріхтеру Густав-Адольфу Генріх-Карловичу, розташовується нині по вул. Старокозацькій, 48. Первісно одноповерховий, пізніше був надбудований до двох поверхів».

В будущем сотрудники управления раскроют еще не одну тайну развития нашего города.

Фото со страницы сайта управления по вопросам охраны культурного наследия Днепра.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте