Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ТОП питань щодо лазерної епіляції

ТОП питань щодо лазерної епіляції
Лазерна епіляція питання відповіді
Косметологія, так як інші галузі медицини, розвивається швидкими темпами. Лазерна епіляція доповнила різновиди методик усунення волосся в небажаних місцях, на тілі та обличчі людини. І прийшла на зміну неприємним маніпуляціям у вигляді гоління чи інших больових та малоефективних видів.

З бесіди з лікарем-косметологом студії Epilaser Горун Вірою Володимирівною ми дізнаємося відповіді на ТОП питання про лазерну епіляцію. З'ясуємо, кому ця послуга підходить, як підготуватися, яких правил потрібно дотримуватися до та після неї, а також топ позитивних і негативних сторін.

1. Чому після лазерної епіляції волосся випадає?

Вплив відбувається на волоски, в яких присутня речовина, що має здатність притягувати та поглинати лазерну енергію. Такою речовиною є меланін, що фарбує пігмент.

Так влаштовано, що меланін має три фракції, кожна з них відповідає за певні відтінки. Колір визначає перевагу однієї з фракцій. Поглинаючими здібностями має лише темний пігмент – еумеланін, інші відбивають світло. Внаслідок цього, світле волосся погано піддається лазерній епіляції. Але зараз виробники освоїли випуск якісно нових гібридних апаратів ELOS та 3D, які справляються з будь-яким типом та кольором волосистості.

Енергія світла поглинається меланіном волосяних стержнів, нагріває їх і призводить до загибелі цибулин.

ВАЖЛИВО! Під час однієї процедури видаляється близько 20% волосистості, яка перебуває в активній стадії росту!

2. Які відчуття під час епіляції?

Клієнт найчастіше відчуває легке тепло чи поколювання, але є особливо чутливі зони та люди. У разі відчуття болю косметологи використовують знеболювальні гелі. А апарати останнього покоління обладнані спеціальними насадками для охолодження ділянки, що обробляється, та знижують болючість до мінімального рівня.

Зовсім позбавити неприємних відчуттів не може жодна технологія, навіть при роботі на найсучасніших апаратах.

3. Чи є протипоказання?

Це важливе питання, адже список станів організму, при яких лазерна епіляція проводитися не може, досить великий:

  • фотодерматоз – алергічна реакція на світло;
  • усі хронічні дерматити на стадії загострення;
  • гіпертонія, хвороби серця та деякі захворювання судин;
  • новоутворення, зло- та доброякісні;
  • інфекційні захворювання;
  • виношування дитини та годування груддю.

Наявність родимок, невусів, тату, пігментних плям не перешкоджають проведенню епіляції, їх просто оминають, відступаючи на 3-5 мм.

Після введення препаратів на основі ботоксу або гіалуронової кислоти та інших ін'єкцій, з косметичною метою, сеанси відкладаються на 2 місяці. Тому що теплова енергія прискорює розпад введених препаратів.

4. Де можна робити?

Проводиться лазерна епіляція на обличчі, верхній губі, підборідді, скронях, шиї, і по всьому тілу, навіть у зоні носа та вух. Виключається лише область очей, щоб уникнути ускладнень.

5. Скільки потрібно сеансів?

Це питання вирішується індивідуально, але фахівці можуть лише приблизно назвати їх необхідну кількість. Іноді досить кількох. Але таке зустрічаються рідко, та їх зараховують до винятків. В середньому бажаний результат досягається через 6-10 візитів до салону, іноді після 12. Клієнти мають бути до цього морально готові та про це попереджаються.

Приблизна кількість візитів до косметолога складається на першому огляді. Але якщо у пацієнта посилене волосяне зростання пов'язане зі спадковістю або гормональними захворюваннями. То ніхто не зможе гарантувати позитивного результату, навіть після численних повторних епіляцій.

6. Які інтервали між процедурами?

Приблизно 20-40 день, точніше, підкаже ваш лікар-косметолог. Волосяні цибулини повинні прокинутися, а волоски прорости.

7. Як доглядати за шкірою?

Правила прості, але будь ласка, дотримуйтесь їх, щоб потім не виникли питання з претензіями до косметолога.

Не можна перед лазерною епіляцією:

  • застосовувати депіляцію, шугаринг, пінцет та віск протягом останнього місяця;
  • 5 днів не засмагати;
  • за три дні до призначеного терміну відмовитись від використання будь-яких пілінгів та скрабів.

Після епіляції:

  • не засмагати на сонці або в солярії 3-5 днів;
  • при знаходженні на сонці, наносити сонцезахисні креми (SPF50) на всі оброблені ділянки або, якщо можливо, закривати їх від сонячних променів;
  • у проміжку між відвідуванням салону дозволяється лише гоління або використання крему для депіляції;
  • волоски не висмикувати, чекати їх випадання на 10-21 добу, а для прискорення, можна використовувати скраб або мочалку.

Спеціальних косметичних засобів для догляду застосовувати не потрібно.

8. Чи може після лазерної епіляції з'явитися вросле волосся, розвинутися фолікуліт або рак?

Вростання
За допомогою лазера шкіра на оборот очищається від вростання. Під дією світлового пучка волосинка гине, потім поступово виштовхується на поверхню. На швидкість впливає занедбаність та займає 1-8 місяців.

Фолікуліт
Вплив лазера не викликає запалення фолікулів. Запальні процеси спричиняються патогенними мікроорганізмами. Лазер не може бути джерелом, якогось виду інфекції.

Зазвичай при запаленні шкіри епіляція відкладається, щоб не викликати загострення процесу і призначається консультація дерматолога.

Рак
Це питання, що часто ставиться. Не турбуйтеся, нешкідливість лазерного променя, підтверджена «Укрметртестстандарт». Лазер під час епіляції працює в інфрачервоному діапазоні, а рак викликається ультрафіолетом.

Внутрішнім органам лазер також не шкодить, так як глибина проникнення променя обмежена верхніми шарами епідермісу.

9. Результат назавжди?

Для отримання чистої та гладкої шкіри потрібно пройти повний курс. Видаляються тільки те волосся, яке в період лазерної обробки увійшло у фазу активного росту. На «сплячі» фолікули не діє. Тому курс лазерної епіляції займає в середньому близько року.

10. Які мінуси методики?

До недоліків відносять:

  • потрібно пройти комплекс сеансів, точну кількість яких важко визначити заздалегідь;
  • буває марною для власників світлого або недостатньо темного волосся. Але з таким завданням справляються гібридні ЕЛОС та 3Д установки, які встановленні у деяких салонах;
  • після проходження курсу потрібні підтримуючі процедури 1-2 рази на рік.

Післямова
Тут ми відповіли на основні питання щодо епіляції лазером. Наважившись позбутися небажаної волосистості, не піддавайтеся на рекламні хитрощі про дешеві послуги. Щоб зменшити ризики, вибирайте клініки з гарним обладнанням та досвідченими майстрами.

епіляція обличчя
епіляція обличчя
лазерне видалення волосся під пахвами
лазерне видалення волосся під пахвами
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті