Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ у Дніпрі викрила колаборанта, який «мітив» на посаду керівника інфраструктурного об’єкту за підтримки спецслужб РФ

СБУ у Дніпрі викрила колаборанта, який «мітив» на посаду керівника інфраструктурного об’єкту за підтримки спецслужб РФ

Спецслужбою у Дніпрі встановлений прихильник «руського миру», який планував після окупації регіону очолити одне з підприємств міста.

За попередньою версією слідства, проросійськи налаштований мешканець Дніпра до недавнього часу працював на одному з об’єктів критичної інфраструктури. Після конфлікту з керівництвом був звільнений та «затаїв образу». Активно користуючись соціальними мережами і висловлюючи антиукраїнську позицію, він привернув увагу представників спецслужб РФ.

Зв’язавшись через Інтернет, росіяни запропонували йому очолити відомство після завершення військової агресії і окупації України. В обмін за підтримку і призначення, запропонували йому здійснювати збір інформації щодо діяльності об’єкту критичної інфраструктури.

Протягом тривалого часу на виконання завдання від кураторів ФСБ, колаборант збирав інформацію щодо штатної чисельності об’єкта критичної інфраструктури, установчих даних співробітників, їх політичної орієнтованості і рівня лояльності до росії. Отримані дані передавав через інтернет-месенджери з відповідними заходами конспірації.

У ході санкціонованих обшуків, правоохоронці вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку із зібраними базами даних установи, які підтверджують підривну діяльність.

Наразі, в рамках кримінального провадження слідчими СБУ затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті