Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аутентична програма, майстер-класи, фаєр-шоу, фуд-корт: дніпрян і гостей міста запрошують відсвяткувати Китайський Новий рік

Аутентична програма, майстер-класи, фаєр-шоу, фуд-корт: дніпрян і гостей міста запрошують відсвяткувати Китайський Новий рік

Цими вихідними у Дніпрі вперше масштабно відзначатимуть Китайський Новий рік. Основні святкові заходи відбудуться 5 лютого на вулиці Барикадній, яку перетворять на мініверсію кварталу Чайна-таун.

У зв’язку з цим з 8:00 третього лютого до 17:00 сьомого лютого по вул. Барикадній, від просп. Д. Яворницького до вул. Шолом-Алейхема, буде перекрито рух транспорту. Окрім того, з 20:00 другого лютого до 17:00 сьомого лютого по вул. Барикадній з обох боків буде заборонено паркування.

«Дніпро – мультиконфесійне, багатонаціональне місто, де підтримують цікаві культурні події. Тому і зараз підтримали пропозицію від групи ініціаторів відсвяткувати у Дніпрі Китайський Новий рік з розмахом. Для підготовки заходу скоординували роботу усіх міських служб. Сподіваємося, дніпрянам і гостям міста свято сподобається, адже організатори підготували дійсно цікаву, насичену програму», – підкреслив під час пресконференції 31 січня начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Євген Хорошилов.

В імпровізованому Чайна-тауні на Барикадній працюватиме сценічний майданчик з театралізованими виступами, зона фуд-корту із шеф-кухарями, які готуватимуть автентичну китайську їжу.

Також можна буде побачити китайські бойові мистецтва, наприклад, кунг-фу, а ще перфоманс – вигнання злого Няня. Також будуть різні майте-класи з оригамі, гімнастика цигун. Родзинкою свята стане танець Золотого дракона, мандаринове дерево, біля якого всі охочі можуть загадати бажання, та фаєр-шоу.

Зі свого боку співорганізатор заходу, засновник ресторану китайської кухні «Кастрюлька утюга варит рис» Денис Жаткін подякував керівництву міста за підтримку в організації:

«Спочатку планували провести святкування локально. Але так вийшло, що нас, ініціаторів, усе більшало, тож вирішили звернутися до міської ради з пропозицією провести захід більш масштабно. Нашу ідею підтримали, тому запрошуємо містян і гостей міста до Чайна-тауну на Барикадній. Буде колоритно, смачно й весело»
.

Водночас засновниця PR-агентства «PRoector» Влада Миколюк додала, що цінність івенту у тому, що по крихтах з усього Дніпра акумулювали аутентичну культуру:

«Наприклад, ведучою заходу буде сходознавиця, дружина китайця, яка правильно трактуватиме усі події, що відбуватимуться на святі».

Святкові події в рамках Китайського Нового року у Дніпрі проходитимуть на різних локаціях 5 та 6 лютого. Детальна програма заходів додається.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Имя  (08.02.22 04:04): "аутентичной развлекательной программой" - это от диагноза АУТИЗМ? Тогда понятно. Відповісти | З цитатою
Лілія  (01.02.22 15:24): очень любопытно посмотреть на китайский новый год, который будет в Днепре) Обязательно приеду на праздник. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Жадан  (31.01.22 20:14): Збираючись у клубах на свята і на паради,
На засідання китайської марксистської громади
Вони співатимуть: "Мао, ми на місці, Мао!"
Китайців ніколи не буває замало.
Відповісти | З цитатою
Интересно,  (31.01.22 15:31): сколько в Днепре сейчас живет китайцев ? Відповісти | З цитатою
Гость  (31.01.22 15:25): Новый год коммунистического Китая в стране после декоммунизации. Ребята, вы или трусы наденьте или крестик снимите. Відповісти | З цитатою
шут  (31.01.22 14:53): Крайняя необходимость таких мероприятий сегодня? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті