Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
03:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Автовласники обурені поведінкою пішоходів на проспекті Богдана Хмельницького

Автовласники обурені поведінкою пішоходів на проспекті Богдана Хмельницького

Чекають на трамвай посеред проїжджої частини! Автовласники обурені поведінкою пішоходів на проспекті Богдана Хмельницького. Мовляв, ті регулярно порушують ПДР, походжаючи між рядами автівок. А все тому, що поряд з рейками – немає трамвайної зупинки. Чи планується її встановлення тут та на інших локаціях.

Ранкова година пік, перетин проспекту Богдана Хмельницького та вулиці Титова. Люди поспішають на трамваї №№ 12 та 16. Але, от халепа, знак зупинки над рейками є, а її самої – немає. Поряд з колією – жодного острівця безпеки. Та пасажирів це не спиняє. Вони долають багатосмугову жваву дорогу поза переходом й чекають трамвай – увага! – на проїжджій частині.

Артем розповідає: щодня їздить на роботу проспектом Богдана Хмельницького і кожного разу оминає тих, хто чекає трамвай на дорозі. Одного разу ледь не збив там жінку з дитиною!

Пішоходи-порушники виправдовуються.

І така проблемна локація в місті – далеко не єдина, кажуть пасажири. Платформами не обладнані трамвайні зупинки по проспекту Богдана Хмельницького від Титова до житломасиву 12-й Квартал, на вулицях Чернишевського та Шмідта. Ось, на зупинці Центральний ринок люди ризикують потрапити під колеса.

А от на перетині проспектів Яворницького та вулиці Шмідта є такий собі острівець для пасажирів трамваю. Але чи безпечно це, коли в сантиметрах від тебе зупиняється багатотонний вагон?

То чому б не встановити платформи усюди, де трамвайна колія знаходиться посеред дороги? В департаменті транспорту відповідають: на ці роботи потрібна кругленька сума. Її воліють не виривати з бюджету міста, а взяти в кредит – у Європейському інвестиційному банку. Вже узгодили усі місця з поліцією та підготували документи. Чекають лише на рішення партнерів.

До речі, на проблемних ділянках передбачено не тільки облаштування платформ, а й реконструкція переїздів, освітлення на пішохідних переходах, встановлення світлофорів, відбійників та навіть прокладення велодоріжок. Усе це входить до масштабного проєкту кредитування Road Safety вартістю в 35 мільйонів євро.

Укласти контракт дуже сподіваються протягом року. Тим часом у патрульній поліції нагадують прості правила дорожнього руху: за відсутності зупинки чекати трамвай пішоходи мають на тротуарі. І лише після того, як він зупиниться та відкриє двері – можуть сідати. Відповідальними мають бути й водії.

За порушення передбачено штраф – 340 гривень для водіїв та 255 – для пішоходів. Додають: лікування або ремонт авто у випадку ДТП обійдеться значно дорожче.

Gorod.dp.ua на Facebook.


6363  (13.12.21 09:54): Все кто ждет трамвая на проезжей части имеют все шансы стать в очередь к апостолу Петру пред вратами чистилища. Дерзайте!! Відповісти | З цитатою
Сергей  (12.12.21 21:31): Пожалуйста ПАТРУЛЬНЫЕ проведите беседы, через мегафон, как нибудь. Доведите до населения что Трамвай нужно ждать на тротуаре, из трамвая выходить не вдоль трамвая и переходить на противоположную сторону а ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО на тротуар напротив дверей трамвая. НАДОЕЛО, бабушки, ВСЕ ломятся через дорогу, трамвай еще в 20метрах. Какие нахрен островки. Давайте сузим вообще в один ряд проезжую часть. ГДЕ ПРОФИЛАКТИКА нарушений ПДД. На остановка расклейте правила, БИГ БОРДЫ, на машинах вместо ковида напишите правила для пешеходов. Работайте Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (12.12.21 17:14): При наличии посадочной платформы, машины останавливаться не обязаны.
;-))
Відповісти | З цитатою
Павел  (12.12.21 02:17): Вот правильно пишут пару недель патрулька бы постояла как миленькие все б водители останавливались, пешеходы б стояли на тротуаре, а водители трамвая двери перед носом бы не закрывали мгновенно. А уж бюджет то как пополнился бы! Відповісти | З цитатою
Димон  (12.12.21 02:00): Пару недель подежурили бы полицаи, и бюджет пополнился бы и пешики с водятлами правила бы выучили. Пешики у нас вообще себя бессмертными и выше всяких правил считают Відповісти | З цитатою
Дебет  (11.12.21 09:49): "нужна кругленькая сумма. Ее предпочитают не вырывать из бюджета города, а взять в кредит – в Европейском инвестиционном банке"

ВСЕ ПРОСТО. БЮДЖЕТ- ЭТО КАК СВОЙ КАРМАН, МОЖНО КРАСТЬ.
А банк проконтролирует кредит-откат не светит
Отдавать в придется с % уже городу.
Відповісти | З цитатою
сергей  (11.12.21 09:11): Остановка трамвая-не каждый сядет! (29 сек)
https://youtu.be/OUBK386MVJ4
Відповісти | З цитатою
Пенсионер  (10.12.21 23:01): Артём - это диагноз!
55 лет живу и там всегда были остановки, как и сейчас.
Если не обновляются разметки остановки на дороге, то в этом виноваты не пешеходы и пассажиры ожидающие трамвай.
Там всегда раньше были разметки остановки на асфальте и водятлы должны останавливаться, а не долбится взглядом х.з. куда!!!
Відповісти | З цитатою
из Днепропетровска  (10.12.21 21:00): Как всегда проблема высосана из пальца.
Есть ПДД, если пешеходы "шарятся" по проезжей части в ожидании трамвая - оштрафовать их, пусть учат правила; если при остановке трамвая водители не останавливаются - штрафовать их, пусть вспоминают правила.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
SE  (10.12.21 20:28): Если там установят платформы и, соответственно, сузят для этого проезжую часть, то водители (и я в том числе) будут возмущены гораздо больше, чем нынешней ситуацией с пешеходами. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті