Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 27 июня 2024
05:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Вся правда о КОВИД-сертификатах в Днепре

Вся правда о КОВИД-сертификатах в Днепре

В последние две недели эта тема – одна из самых популярных в нашем городе.

Напомним, что 25 октября Днепр перешел в красную зону карантинных ограничений, и с того времени многие жизненные вопросы могут быть решены только при наличии сертификата о вакцинации. Без них не пустят в межобластной транспорт, непродуктовые магазины и учреждения власти и культуры. Идет речь о введении их в городском транспорте.

Но по-прежнему возникает много вопросов, связанных с получением, актуализацией и применением этих документов.

«Я сделал одну дозу вакцинации, но меня не пустили на экзамендля госслужащих на уровень владения государственным языком. Сказали, что Днепр в «красной» зоне, поэтому для сдачи экзамена необходима полная вакцинация либо негативный ПЦР-тест», - рассказывает житель Днепра Александр Ч.

Сегодня о всех вопросах, связанных с КОВИД-сертификатами, Городскому сайту расскажет Наталья БУДЯК – директор Восточного межрегионального департамента Национальной Службы здоровья Украины.

- Хто може отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію?

- Міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 видається тільки тим, хто отримав обидві дози  ( якщо мова йде про дводозні вакцини). Цей паперовий документ видає, як правило, сімейний лікар.Бланк свідоцтва заповнюється англійською мовою у лівій частині документа, тому щоб отримати документ без помилок вам потрібно взяти з собою до лікаря ваш закордонний паспорт.

У документі зазначені персональні дані пацієнта, назва вакцини, дати отримання, назва виробника, серійний номер, інформація про лікаря, який вносив дані, його підпис, печатка закладу і підпис пацієнта.Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке можна отримати зараз, дійсне протягом 1 року. Утім, у випадку отримання даних нових клінічних досліджень, термін придатності сертифікатів може змінитися.

Міжнародно свідоцтво можна використовувати для закордонних подорожей, адже воно відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Проте у більшості випадків для підтвердження вакцинації вимагається саме COVID-сертифікат.

- Які бувають COVID-сертифікати?

- COVID-сертифікати — це цифрові документи. В Україні планується впровадження трьох видів COVID-сертифікатів: сертифікат вакцинації, ПЛР-сертифікат та сертифікат про одужання від коронавірусу.

Українці вже можуть скористатись міжнародними та внутрішніми сертифікатами про вакцинацію. В міжнародних зазначається більше медичної інформації і є QR-код, який, за потреби, можна пред'являти прямо в застосунку «Дія» під час перетину кордону України. Міжнародний COVID-сертифікат дійсний 365 днів.

Внутрішні сертифікати містять фото власника. В Україні існують внутрішні цифрові «зелені» та «жовті» сертифікати вакцинації.  «Зелені»   — це сертифікати про повну вакцинацію. Вони також дійсні протягом 365 днів з дати останнього щеплення. «Жовті» — це сертифікати про отримання першої дози вакцини. Такі сертифікати дійсні з наступного дня після щеплення і протягом 120 днів.

Різниця в обмеженнях для власників «жовтих» та «зелених» сертифікатів відчутна у «червоній» зоні. 

- Як отримати COVID-сертифікат?

- Будь-який громадянин, який зробив щеплення проти коронавірусу, може отримати цифровий COVID-сертифікат внутрішнього або міжнародного зразка прямо у смартфоні через портал «Дія» без відвідування медичного закладу.

- Що робити, якщо сертифікат не з'являється в «Дії»?

- Якщо сертифікат не згенерувався автоматично, це означає, що лікар або не вніс дані про вакцинацію до системи ЕСОЗ, або у записі є помилки.

Якщо помилка була зроблена на етапі внесення даних про вакцинацію (наприклад, назва вакцини, дата щеплення), це може виправити лікар, який провів цю маніпуляцію. Якщо помилка була зроблена на етапі внесення даних про пацієнта в електронну систему охорони здоров'я (наприклад, помилка в ПІБ, даті народження або інших персональних даних), ці розбіжності може виправити сімейний лікар або інший лікар, який зареєстрований в ЕСОЗ. З собою потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (9)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте