Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Палії трави і листя у Дніпрі: яке покарання і куди скаржитись

Палії трави і листя у Дніпрі: яке покарання і куди скаржитись

Інспекцією з питань благоустрою міста Дніпровської міської ради проводяться перевірки щодо розпалу багать на постійній основі.

"Кожного дня ми проводимо роз´яснювальну роботу серед населення щодо заборони розпалу багать та підпалу сухої трави. Розповідаємо людям, чому є така заборона, як це шкідливо для здоров´я людей та загрожує життю тварин. Під час горіння в атмосферу потрапляють небезпечні канцерогенні речовини, які спричиняють захворювання дихальних шляхів та онкологічні захворювання, знижують імунітет людини. Крім того, при спалюванні рослинних залишків існує ще одна проблема, яка полягає в тому, що з листям, як правило, горить i безліч різноманітного сміття, що посилює забруднення атмосфери.

Найефективнішим та найбезпечнішим способом переробки листя та інших органічних відходів, що не шкодять здоров´ю, ϵ компостування. Використовувати компост як добриво можна вже через рік після закладки. Його властивості зберігатимуться ще 4 роки.

За останні роки є тенденція на зменшення кількості випадків. Про це я писав на своїй сторінці у Фейсбук. Люди почали ставитися до цієї проблеми більш відповідально, за що я їм дуже вдячний.", — каже Руслан Мороз, начальник інспекції з питань благоустрою ДМР.

Наприклад, минулого року iнспекцiϵю зроблено 125 попереджень та складено 69 адмiнпротоколiв. З початку 2021 року iнспекiϵю зроблено 39 попереджень та складено 16 адмiнпротоколiв, які направлено до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Дніпровської міської ради.

Нагадаємо, що для фізичних осіб розмір штрафу становить від 340 грн до 1360 грн, для юридичних осіб - вiд 850 грн до 1700 грн.

Якщо ви побачили, що хтось палить листя або траву, можна телефонувати нам до інспекції з питань благоустрою за телефоном 756-98-86 з 9:00 до 18:00 або на Єдину лінію для звернень мешканців Дніпровської міської ради за телефонами 732-12-12, (095)732-12-12, (096)732-12-12, (073)732-12-12"

Макшанова Ганна Володимирівна, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області підполковник служби цивільного захисту:

"Статистика пожеж в порівнянні з минулим 2020 роком зменшилася на 16%. Як в загальній кількості пожеж, так і пожеж на об'єктах, екосистемах, звалищах і спалювання сухого листя і рослинності. Якщо зупинитися окремо на пожежах в екосистемах, то на початку року їх виникло 155, 335 - на звалищах і жодної пожежі в лісах.
Gorod.dp.ua на Facebook.


А куда их девать?  (22.09.21 11:28): Коммунальщики часто их вывозят? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
jaymz  (22.09.21 10:28): палим после 18:00 )) Відповісти | З цитатою
Z  (21.09.21 16:29): Вообщето нонсенс??? Сжигать в костре нельзя.а в буруста.или в мангале.или вы и шашлыки запретили Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті