Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 21 мая 2024
08:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине стартовал новый образовательный проект

На Днепропетровщине стартовал новый образовательный проект
Ольга Троян преподает экономику в 9-м классе СОШ №31 Днепра.

В школах Днепра и Днепропетровщины начали преподавание по новой программе Edumus.

Образовательная инициатива Edumus уже прекрасно зарекомендовала себя в Эстонии. Программа Edumus приглашает специалистов разных сфер внести свой вклад в образование, преподавая один предмет одному классу в одной школе в течение одного учебного года.

Программа является добровольной и бесплатной для учителей-специалистов, но их поддерживают педагогическим тренингом и развитием лидерских качеств, а также сетью наставников в течение всего учебного года. Опираясь на исследования о будущем профессий, программа Edumus также сотрудничает с крупными работодателями, чтобы привлечь больше учителей естественных наук.

Теперь эта программа стартовала на Днепропетровщине.

Вот что сообщили Городскому сайту советник проекта Edumus Яника Мерило, прекрасно известная жителям Днепра по работе в Днепровском горсовете, и координаторка «Edumus Україна» Леся Аркуша:

«У вересні з нового навчального року 32 фахівця з різних галузей прийшли викладати в школи, продовжуючи працювати на своїх основних місцях роботи. Освітня ініціатива Edumus залучила спеціалістів в заклади освіти Львова, Дніпропетровщини, Луганщини та деяких інших викладати один предмет в одному класі протягом одного навчального року.

Серед залучених фахівців є практикуючі адвокати та юристи, журналісти, митці, інженери, програмісти ІТ компаній, економісти, аграрії, лікарі. Всіх їх об'єднує прагнення поділитися практичними знаннями зі свого предмету з учнями, розвинути у школярів навички сучасності та змінити підхід до навчання.

- Наразі в українській освіті існує великий розрив у компетентностях, що формуються у школах, і тими, що в подальшому необхідні для роботи. “Більше того, наприклад, сфери ракетобудування чи високотехнологічні інженерні галузі, в яких у мене є багато друзів, ще тільки розбудовують необхідний зв'язок між освітою та реальними потребами сучасності, - вважає Яніка Мерило, радник проєкту Edumus.

2021/22 навчальний рік є пілотним для програми Edumus в Україні. Але вже цьогоріч в проєкті задіяні 30 охочих шкіл зі Львова, Дніпра, Першотравенська, Кривого Рогу, Станиці Луганської, Лисичанська, Одеси, Хмельницького, Луцька, Каховки Херсонської області, Великих Сороченців, що на Полтавщині. Деякі школи навіть приймають по два викладача викладати два предмети.

- Всі фахівці, що прийшли цьогоріч в школи, попередньо пройшли навчальні тренінги з провідними освітніми експертами та педагогами-практиками. Під час навчання вчителі Edumus формували у себе педагогічні навички, вчились застосовувати сучасні освітні технології, в тому числі і для викладання в онлайн форматі. Всі вони повністю готові іти в класи до дітей, - ділиться Леся Аркуша, координаторка проєкту в Україні.
І як зауважує Марія Рахамагі, засновниця та CEO Edumus, - «і для Естонії, і для України такі вчителі-фахівці є ідеальним рішенням для викладання саме факультативних предметів в закладах освіти».

Вже з перших уроків своїми враженнями про залученого вчителя Edumus ділиться Наталя Понежа, заступниця директора з навчально-виховної роботи та вчителька історії Першотравенської загальноосвітньої школи №2, що на Дніпропетровщині:

«Найкраще вивчати історичні події з людьми, які пропустили їх через власне серце. Саме це і робили ми сьогодні з 11 класом, повторюючи тему ІІ світової війни. Разом з нами працював Амет Бекіров, родина якого змушена була залишити Крим двічі - 1944 і 2014 року. Також ми знайшли відповідь на запитання про те, навіщо ми це маємо знати. Ключова відповідь: "Щоб бути людьми!».
Амет в свою чергу подякув програмі Edumus за можливість викладати.

Це лише перші кроки від міжнародного проєкту на шляху зміни системи освіти в Україні. І вони вже позитівні. Змінимо освіту разом!».

В общеобразовательной школе №2 Першотравенска урок истории ведет Ахмет Бекиров.
В общеобразовательной школе №2 Першотравенска урок истории ведет Ахмет Бекиров.
Ольга Троян преподает экономику в 9-м классе СОШ №31 Днепра.
Ольга Троян преподает экономику в 9-м классе СОШ №31 Днепра.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Афина  (15.09.21 23:10): А слабо 55 томов Ленина за учебный год? Я смогла. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте