Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителі області масово збираються на мітинги проти видобутку урану

Жителі області масово збираються на мітинги проти видобутку урану

Категоричне “ні” урану. На Дніпропетровщині люди масово збираються на громадські слухання та мітинги проти урановидобувної компанії, яка хоче відкрити 2 копальні у нашій області.

У планах бізнесменів – розробка ділянок неподалік П’ятихаток та між селищами Миколаївка і Сурське. Місцеві готові боронити свою землю до кінця. Одне із зібрань пройшло у Кудашівці, Криничанського району. На нього мали приїхати й представники Атомних енергетичних систем. Як вийшло насправді – дивіться у сюжеті:

Протест заради життя. Селище Кудашівка, що у Криничанському районі, – один з багатьох населених пунктів області, мешканці якого оголосили війну урановидобувній компанії. Люди проти сусідства з небезпечними копальнями й мають намір боротись до кінця.

Десятки розлючених та схвильованих мешканців Криничанського району зібралися біля Кудашівського будинку культури. Саме тут заплановані громадські слухання, на яких люди проголосують – чи згодні жити поруч з урановими копальнями. Та для місцевих це питання вже остаточно вирішене.

Категорично налаштований й староста Кудашівки. Каже – немає жодного мешканця селища, який би був згоден із видобуванням урану у цьому районі. Однак боротися, каже чоловік, налаштовані виключно цивілізованими методами.

Рішення, яке приймуть люди, буде проголосоване на сесії селищної ради. Після чого вже стане фактичним доказом протесту. Мали сьогодні приїхати до Кудашівки й представники Атомних енергетичних систем – компанії, що і збирається видобувати тут уран. Однак, кажуть місцеві, їх представникам не хватило духу вийти на розмову з людьми.

Це не на жарт розлютило людей. Емоції били через край.

Чимало питань в активістів викликає і звіт, який надала компанія стосовно своїх планів на цю територію. Понад 800 сторінок пояснень та порівнянь у тому числі з Європейським досвідом. Мовляв, уран добувають по усьому світу – тому й тут, начебто, можна. Однак один момент бізнесмени все ж проґавили.

“Видобуток заборонений в густонаселених районах! Тобто, видобуток відбувається у пустелях. А тут аграрні райони, поряд Дніпровський район – аграрний. Поряд місто мільйонник. Кам’янське, річка Саксагань, Кривий ріг.”
Якщо людей не почують зараз – то наступним кроком буде поїздка у столицю, під стіни Верховної Ради. І можливо хоча б тоді на їхній протест звернуть увагу.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


украина  (07.09.21 06:20): колония клоуну что прикажут то и будет вы все охи Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (06.09.21 18:58): Уже одни выступали против добычи сланцевого газа.
А теперь стонут, что газ дорогой.
Не будем добывать уран у себя, будем покупать.
Значит э/э на АЭС подорожает.
Так что вам выбирать как дальше жить.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
не местный  (06.09.21 15:59): Я так понимаю и тот народ который на мітинг собрался, и большинство тех. Кто коменты пиши физику использовали по назначению? Т.е. самокрутки скручували и курили?
Может школьного курса и мало, но минимального институтского болем чем достаточно чтобы понять что уран в виде руды не опсен и не радиоктивен. Куда опаснее его переработка и обогащение. А это в Вольногоске делают, да и не только. Зачастую обычный кголь куда радиоктивнее урановой руды. В Желтых водах добывали уран около 50-ти лет и что? Город живет себе потихеньку и ничего страшного не случилось ни с ним, ни с жителями.
Все эти сказки о зэках и уранове рудники не більше чем сказки и совковый бред.
А о том что строительство и добача принесет инвистиции и рабочие места пенсами прочим малообразованым думать не нужно.
П.С. Если что, я не из уранодобывающей компании ))
Відповісти | З цитатою
Гы  (06.09.21 14:10): На фото один с лысиной но позже со временем их лысых будет больше!
А шо ви хотели?
Радияция!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дракон Комодо  (06.09.21 14:08): слушания и митинги против уранодобывающей компании, которая хочет открыть 2 копи в нашей области.______ вы что, только родились? а Желтые воды вам что, добыча мяса? проснитесь... добывают не обогащенный уран, а если пласты близко к поверхности, их что закапывать глубже? вот почему то никто не протистует против хранилища, где отходы от уранового производства... Відповісти | З цитатою
На  (06.09.21 13:30): добычу любых других полезных ископаемых они, конечно, согласны? И на любое промышленное строительство в ареале их обитания тоже? Відповісти | З цитатою
Галька  (06.09.21 12:40): Куда на оГороде не плюнь, сплошь вирусологи и физики-ядерщики))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (06.09.21 12:35): А против чего именно они протестуют? Их пугают трактора, новые чужие люди? Вот когда они разберутся в вопросе, то протесты прекратятся сами собой. Это те же товарисчи, что протестовали против кофеен(кофе от сатаны) и карофеля(тоже), видят кармы и тд. Образование им поможет Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (06.09.21 12:28): Не сметь перечить властям из америги! Відповісти | З цитатою
)  (06.09.21 12:16): Добывали, добывают и будут добывать.
А вас, ***, никто и спрашивать не будет.
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті