Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепрян приглашают присоединиться ко Дню вышиванки

Днепрян приглашают присоединиться ко Дню вышиванки

К этому празднику в Днепровском Доме искусств хотят объединить всех патриотически настроенных горожан.

Уже 15 лет в Украине и Днепре в третий четверг мая отмечается День вышиванки.

К сожалению, из-за пандемии в прошлом году он прошел в крайне усеченном формате. В силу карантинных ограничений не планируется официальных массовых мероприятий и в этом году.

Но у всех горожан, любящих и ценящих этот праздник, есть возможность в ближайший четверг, 20 июня объединиться в рамках проекта, инициатором которого стал Днепровский Дом искусств.

Вот что сообщила Городскому сайту арт-директор Дома искусств Валентина Владимировна Слобода:

«Всі ви знаєте, що мистецтво прикрашати одяг вишивкою сягає глибини віків. Українська вишита сорочка та народний одяг в цілому – є яскравим та самобутнім явищем культури України, яке розвивалось та удосконалювалось протягом багатьох століть.

Уже 15-тий рік у третій четвер травня проводиться свято - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ! В цей день прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти - на роботу, на зустріч з друзями, куди завгодно.

ЗАКЛИКАЮ УСІХ ВАС взяти участь у нашій культурно-мистецькій патріотичній акції в День вишиванки, в четвер, 20 травня. Щоб показати нашу повагу і ставлення до української вишитої сорочки як одного із символів України, минулого року ми започаткували тематичний флешмоб «МОЯ ВИШИВАНКА. ДНІПРО» . НЕ ЗРАДЖУЄМО ТРАДИЦІЇ!

Вірю, що у ВСІХ ВАС Є ФОТО В УКРАЇНСЬКІЙ ВИШИВАНЦІ.

Надішліть до четверга свої фото мені на ФБ, щоб встигнути зробити своєрідний каталог до свята. Або ж виставте на своїй сторінці у Фейсбуці з хештегом #моя_вишиванка_Дніпро_2021.

Залучіть, будь ласка, також до участі ваших рідних, друзів, знайомих. До фото прошу написати про свою вишиванку 2-3 речення. Наприклад, «Моя вишиванка подарована мені бабусею, яка жила там-то і вишила її сама». Або «Мою сорочку вишила майстриня з Полтави на моє замовлення Це відома майстриня така-то» Чи «Я придбала цю сорочку, яка стала моєю улюбленою, на ярмарку-виставці в Решетилівці в 2018 році в майстрині Петренко і тепер я завжди її ношу на свята». «Цю вишиванку мені подарувала сестра, вона вибирала її під мій характер: яскрава і водночас ніжна» і т.д.

Є безліч історій!».

Поделиться своими сокровенными фото в вышиванке можно, прислав их Валентине Слободе или же на следующей странице.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте