Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Незалежна лабораторія в Дніпрі розпочала власне дослідження ефективності CoviShield

Незалежна лабораторія в Дніпрі розпочала власне дослідження ефективності CoviShield

Лабораторія провела перший етап власного дослідження ефективності вакцини CoviShield/AstraZeneca.

Про це повідомив завідувач клініко-діагностичного комплексу незалежної лабораторії «ІНВІТРО» Павло Набока в етері телеканалу «Дніпро TV».

Україна зустріла пандемію коронавірусу на фоні недовіри до вакцинації загалом, а скептицизм щодо щеплення від COVID-19 в нашій країні посилюють й чисельні інформаційні «вкиди» про якість вакцини, з якої почалося щеплення українців від коронавірусу.

«Виходячи з принципів розумної вакцинації, які передбачають об’єктивну оцінку того, чи призвело проведене щеплення до вироблення достатнього рівня імунного захисту, ми розпочали власне дослідження ефективності вакцини CoviShield, — розповідає Павло Набока. —Згідно з офіційною інструкцією, принцип дії вакцини CoviShield заснований на виробленні специфічного імунітету до S-білку (шипу) коронавірусу SARS-CoV-2 (збудника COVID-19). Саме з цією білковою структурою вірусної частки пов’язують основні патогенні властивості SARS-CoV-2. Наявність у достатній кількості антитіл до цього білка є фактором, що захищає людину від розвитку хвороби навіть у разі інфікування.

Перевірити, скільки антитіл виробилось в організмі людини після щеплення, можна за допомогою нового лабораторного тесту всесвітньо відомого виробника Abbott Diagnostics для кількісного визначення рівня нейтралізуючих (захисних) антитіл класу G (IgG) до S-білка вірусу SARS-CoV-2. Цей тест, який ми першими виводимо на український ринок, відкалібрований у відповідності до міжнародного стандарту ВООЗ саме для кількісного визначення захисних антитіл до SARS-CoV-2».

За словами пана Набоки, на першому етапі дослідження у співробітників лабораторії були взяті зразки крові, щоб оцінити можливий контакт з вірусом до вакцинації. Через певний проміжок часу, орієнтовно через місяць після введення першої дози CoviShield, буде проведений повторний аналіз крові за допомогою тест-системи Abbott для кількісного визначення антитіл IgG до S-білка – з метою оцінки рівня імунного захисту, який сформувався у відповідь на вакцину. І вже після введення другої дози вакцини, через певний проміжок часу, який, згідно з інструкцією виробника, потрібен для вироблення максимального титру антитіл, буде проведено третє дослідження, на підставі якого можна буде визначити, чи відповідає заявлений виробником рівень імунного захисту фактичним показникам кількості антитіл у вакцинованої людини.

Згідно з інструкцією, достатній рівень антитіл має сформуватися протягом 90 днів після першого введення вакцини. Тобто результати дослідження лабораторія зможе оголосити вже влітку 2021 року.

«За таким самим принципом ми й надалі можемо відстежувати рівень специфічного імунного захисту від COVID-19, оцінуючи, як з часом змінюється кількість антитіл в наступні роки — зазначив завідувач лабораторії. — І визначати, чи потрібна людині ревакцинація, адже є припущення, що з часом імунітет до коронавірусу знижуватиметься».

Фахівець вважає вакцинацію єдиною на сьогодні можливістю зупинити пандемію коронавірусу.

«Якщо інші країни світу зможуть завдяки вакцинації зупинити розповсюдження вірусу, а ми ні, це призведе до певної ізоляції України, — наголошує Павло Набока. — Щоб цього не сталося, треба зруйнувати недовіру суспільства до вакцини, зокрема до CoviShield. І своїм дослідженням ми, з одного боку, надамо скептикам конкретні дані, а з іншого, — покажемо, що в Україні доступні технології об’єктивної оцінки ефективності вакцинації».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Shelter  (27.03.21 19:57): Какой смысл в подобном исследовании, если результаты по Ковишилду давно опубликованы и до настоящего момента никем не оспаривались? Ни в коем разе не ставлю под сомнение компетентность ребят из Инвитро, но какова конечная цель?
Лучше бы анализировали результаты вакцинации подобно тем, которые Аргентина публикует касательно российского Спутника (уже не только его с марта).
Відповісти | З цитатою
Да пох...  (27.03.21 17:30): ! Відповісти | З цитатою
Бугигага  (27.03.21 14:48): Пускай начнут с токсичных веществ в составе прививки. Відповісти | З цитатою
Артем  (27.03.21 08:23): В стране ничего независимого нет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
оленевод 80+  (26.03.21 21:39): «Согласно инструкции, достаточный уровень антител должен сформироваться в течение 90 дней после первого введения вакцины.»
я не сильно прям подкован в вопросах медицинских, но возник всего один вопрос...
Если иммунная система человека формирует антитела за 3 месяца, то почему температура при всяких там заболеваниях с заумными названиями держится всего до 7 дней, а не до 90?
Відповісти | З цитатою
Фихтифный  (26.03.21 20:20): Скока справочка для меня? Відповісти | З цитатою
хорошая реклама  (26.03.21 19:05): и ненавязчиво. Как раз как эхо от сегодняшнего заявления Степанова: "Мы приветствуем завоз бизнесом вакцин на частный рынок". 1,5 месяца назад это "приветствовал" Шмыгаль Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті