Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 29 июня 2024
10:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Місцеве самоврядування на шляху реформ

Місцеве самоврядування на шляху реформ
Голова обласної ради Микола Швець взяв участь у засіданні Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України, під час якої обговорювалися зміни до Конституції України. Прийнято рішення створити робочу групу з підготовки пропозицій стосовно концептуальних змін до Основного Закону України.

Головне завдання, яке стоїть сьогодні перед органами представницької влади та органами місцевого самоврядування - консолідація українського суспільства, залучення територіальних громад до прийняття рішень у різних сферах життя.

Відновлення повноцінного місцевого самоврядування у районах та областях є важливим чинником конституційної реформи, адже у схвалених змінах до Конституції передбачено, що відповідний законопроект має бути прийнято до 1 вересня 2005 року. Часу залишається не так і багато. Необхідно працювати не лише над законопроектом про місцеве самоврядування, а й над документом про вибори народних депутатів України.

До законопроекту сьогодні багато запитань у представників регіонів. Найбільше турбує проблема місцевих бюджетів. Незважаючи на те, що фінансова самостійність територіальних громад гарантована Конституцією, вона залишається найбільшим каменем спотикання.

Голови обласних рад запропонували встановити єдиний термін повноважень для депутатів місцевих рад і голів громад. Також, на їх переконання, до комунальної власності мають належати об'єкти, які задовольняють потреби в першу чергу членів громади: природні ресурси, житловий і не житловий фонди, комунальні підприємства, рухоме і нерухоме майно органів місцевого самоврядування, комунальні засоби масової інформації, заклади освіти та культури, установи охорони здоров'я, кошти місцевого бюджету.

Дніпропетровська обласна рада взяла активну участь у підготовці пропозицій щодо змін до Конституції України стосовно місцевого самоврядування. Всі вони після обґрунтування увійдуть до обговорюваного законопроекту.

Консультативно-дорадча рада прийняла рішення про проведення Всеукраїнського з'їзду рад. За попередньою домовленістю він відбудеться у квітні у столиці. Депутати на з'їзд обиратимуться безпосередньо на сесіях місцевих рад у всіх регіонах. Як зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Швець, представники депутатського корпусу Дніпропетровщини візьмуть активну участь у такому представницькому форумі, який визначить пріоритетні напрямки реформування конституційних засад місцевого самоврядування в України
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте