Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Попередження про знесення з’явилося на сотнях гаражів у кооперативах

Попередження про знесення з’явилося на сотнях гаражів у кооперативах

Усіх під демонтаж! В Індустріальному районі Дніпра попередженнями про знесення обклеїли сотні гаражів у кооперативах. Автовласники обурені: начебто міська влада змушує їх сплачувати за оренду землі двічі.

Сергій розповідає: нещодавно побачив на своїх воротах ось такий папірець від Інспекції з благоустрою. У приписі вимагають узаконити гараж, інакше..

Чоловік обурюється: щороку сплачує членський внесок.

Загалом у кооперативі “Північний” на Батумській 650 гаражів. Приписи наклеїли на усі некапітальні — це близько 500 сотень металевих споруд. Відтепер за кожен міська влада вимагає сплачувати до 360 гривень на місяць, твердять у кооперативі.

Хоча землю, на якій стоять гаражі, ще 91-го року кооперативу виділили під безстрокове користування, розповідає голова. І за це вони регулярно сплачують.

Такі ж приписи розклеїли й в сусідніх гаражних кооперативах “Енергетик” та “Осінній”. В останньому під загрозу знесення потрапили 5 десятків гаражів. Там водії теж начебто мають на них документи.

У міськраді категоричні: єдиними документами, що дають право розміщувати гараж, наразі є договір оренди землі із КП «Управління контролю за благоустроєм міста» або акт постійного землекористування.

А от юристи твердять: міська влада все ж має брати до уваги рішення держорганів, прийняті десятки років тому.

Чиновники наполягають: гаражний кооператив “Північний” наразі взагалі не надав жодних документів.

То як правильно узаконити гараж? Якщо споруда капітальна та на неї є право власності — звертатися до земельної комісії міськради. Якщо ж маєте звичайний металевий гараж — до КП «Управління контролю за благоустроєм» за адресою вулиця Троїцька, 22А. Із собою варто мати копії паспорту, ІПН, фото конструкції.

Узаконювати гаражі влада Дніпра почала 2/,5 роки тому. Тоді з понад 20 тисяч споруд переважна більшість займали територію міста незаконно. На сьогодні ж приблизно половина власників уклали угоди оренди, ще 3-4 тисячі — у процесі оформлення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


adeq.ua.tehuman  (26.05.21 12:42): А куда писать чтобы снесли определенные гаражи? Відповісти | З цитатою
Олег  (10.02.21 08:48): А как филатову жить с его попличниками. Вы платите а он отдыхает со своими. Главное чтобы ему в карман денежки поступали а народ украинцы ему не интересны. За что платить за гараж который вы сами купили установили ещё и платить вместо мусорку стоит гараж но филе надо деньги. Відповісти | З цитатою
для 696  (09.02.21 18:04): оплаты пойдут и вам и мне, они пойдут в бюджет города, а до этого они шли в карман председателю кооператива, который устроил на городской земле дополнительный зароботок для себя, при этом врал людям что они платят кооперативу, потому что если земля под металлическими гаражами была передана кооперативу, никто бы их не трогал, как это происходит с теми гаражами, которые стоят на земле кооператива. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
+  (09.02.21 17:20): Что, не знаете что делать? Быстренько обложили свои жестянки кирпичиком. И ВСЁ! Відповісти | З цитатою
Декоммунизация нарастает  (09.02.21 16:01): После того, как "неузаконенные" гаражи снесут, они придут в
кооперативы, что были созданы до них! И отдадут вам их в АРЕНДУ!

Суть "узаконивания" проста: то что было ДО НИХ - считать незаконным,
все что ПРИ НИХ - законно только в том случае, если люди будут за это
регулярно им платить.
Відповісти | З цитатою
ГО "С,А,Х"  (09.02.21 16:00): Ах, какая милая фразочка:

"Мы предложим вам оформить договор на использование земли под
вашим гаражом" Только чего ж этот мешок с запором не продолжает
фразочку: "а если вы откажетесь, то мы снесём ваши гаражи, и
хоть нам неимоверно прискорбно, но вы вынуждаете нас
идти на такой жесткий, но необходимый шаг!"

Какое отвратительное лицемерие, присущее не менее отвратительному
буржуазному режиму! Они всё - "рекомендуют", "предлагают", а на деле
просто шантажируют и вымогают! И когда народу уже это надоест, что они
возьмут из ружья все что можно, и снесут этот похабный строй!!!
Відповісти | З цитатою
Zlodey  (09.02.21 15:25): Аххаххааа, попались, черти хитрозадые - поставили свои банки консервные на самозахваченной земле возле нормальных гаражей и, типа, тоже в кооперативе =)
А нет, нифига - извольте заплатить, господа шаровики! :)
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Председатель врет  (09.02.21 15:16): Обратите внимание- "Предписания наклеили на все некапитальные - это около 500 сотен металлических сооружений." Т.е капитальные гаражи, которые имеют документы никто не трогает, соответственно кооператив не трогают. Значит предписание выданы на самозахват!!! Платить над будет!!! Оформи - и спи спокойно!! А председателя надо прокуратуре проверить - за что он деньги с владельцев 500 гаражей брал, а тепрь не может отстоять их права, которых у них нет. Відповісти | З цитатою
Не поддавайтесь  (09.02.21 13:49): Если по заказу батраков всякая ведомая дрянь будет стыдить ваши желания жить в достатке, безопасности и социально-ориентированном государстве!
Вы не обязаны стремиться быть рабами в буржуазии, и жить в аренду у этих хозяев жизни! Поэтому вам и стыдиться нормальных, человеческих желаний не стоит.

Пусть боты буржуазного рабства стыдятся того, что по-факту является арендо-рабовладельческим строем.
Відповісти | З цитатою
Т.Ник  (09.02.21 13:25): Земля выделена гаражному кооперативу в 1991 году. Закон обратной силы не имеет. Кооператив существует давно и легально. КП "Управление контроля за благоустройством" обязано иметь дело только с руководством кооператива, а не вывешивать объявления пользователям гаражей. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті