Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Після виборів депутатський склад міськради Дніпра оновився на 58% – рух «ЧЕСНО»

Після виборів депутатський склад міськради Дніпра оновився на 58% – рух «ЧЕСНО»

Завдяки місцевим виборам Дніпровська міська рада оновилася на 58%. Про це повідомили в громадському русі «ЧЕСНО».

За інформацією «ЧЕСНО», впевненим лідером у Дніпрі стала промерська партія “Пропозиція” — це третина депутатського складу. Цього недостатньо для ухвалення рішень, відповідно, як і раніше, у разі перемоги лідерові партії, чинному мерові Борису Філатову доведеться гуртувати коаліцію, кажуть в «ЧЕСНО».

Як проаналізували «ЧЕСНО», партія “Слуга народу” — єдина, хто не завів до міськради нового скликання жодного депутата попередньої каденції.

«Найбільший у місті Новокодацький район буде представляти найбільше депутатів — 11. А от за Самарським районом закріплені лише два депутати. У ньому приблизно на 10 тисяч виборців більше, ніж у Центральному, який представлятимуть 7 обранців», – мовиться в повідомленні.
У «ЧЕСНО» дослідили, що майже третину складу ради становитимуть жінки — їхнє представництво у Дніпровській міськраді зросло майже на 10%. 71% депутаток обрані за загальними списками, бо рейтинги в них були доволі низькі. В середньому кожна набрала всього під 350 голосів виборців.

Що ж до сфер діяльності, то, як інформують у «ЧЕСНО», серед депутатів партії “Пропозиція” найбільше чиновників міськради та співробітників КП. Також є підприємці, медійники, юристи та навіть один тимчасово безробітний.

В «ОПЗЖ» майже половина – підприємці, які, серед іншого, пов’язані зі сферами нерухомості та права. Інша половина – чиновники міськради та працівники комунальних підприємств. Серед них заступники міських голів Дніпра та Кам’янського. У цієї партії також є один безробітний.

Троє депутатів від “Слуги народу” – співробітники обласної лікарні ім. Мечникова, двоє — чиновники, а ще є юрист, тимчасово безробітна та помічник депутата Верховної Ради Максима Бужанського.

Серед депутатів “Громадської сили” здебільшого підприємці, а також пенсіонер та тимчасово безробітний. У “Європейської солідарності” також підприємці та юристи. А у “Блоці Вілкула” двоє з п’яти депутатів — безробітні, інші — підприємці.

За даними «ЧЕСНО», 73% депутатів Дніпровської міськради 8-го скликання є членами партій. Всі депутати, обрані від “Європейської солідарності”, партійні. У “Пропозиції” та “Громадської сили” по одному безпартійному. П’ять безпартійних у “Опозиційної платформи — За життя”, двоє — у “Блоку Вілкула”.

Найбільше безпартійних у пропрезидентської партії “Слуга народу”, серед яких тільки один є членом партії.

Нагадаємо, до депутатського корпусу міськради увійдуть представники від партій "Пропозиція" (22 мандати), "Опозиційна платформа – За життя" (13 мандатів), "Слуга народу" (9 мандатів), "Громадська сила" (8 мандатів), "Європейська солідарність" (7 мандатів) та "Блок Вілкула "Українська перспектива" (5 мандатів).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті