Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
08:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Арсеній Яценюк на КБФ: Не вірю у спроби побачити щось в очах Путіна. Ці очі закривавлені

Арсеній Яценюк на КБФ: Не вірю у спроби побачити щось в очах Путіна. Ці очі закривавлені

На порядку денному є дві опції: або країни Нормандського формату і США змусять Росію виконати “Мінськ” в українській інтерпретації, або поставлять РФ умову підписати новий міжнародно-правовий договір з гарантіями безпеки для України та повернення Донбасу і Криму. Про це заявив голова КБФ, прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк, відкриваючи Спеціальний Київський Безпековий Форум 23 жовтня.

Арсеній Яценюк наголосив, що Мінський процес виконав свою функцію. Він нагадав, що “Мінськ” передбачав насамперед зупинку широкомасштабної російської агресії проти України.

“Мінськ” не виконується тільки по одній причині – його не виконує Росія. В угод є дуже чіткий порушник – Путін”, - підкреслив він.

Голова КБФ підкреслив, що зараз на порядку денному є лише кілька опцій: “Перша опція – це коли Нормандський формат, а саме: Україна, Німеччина, Франція і долучені до цього формату Сполучені Штати Америки - будуть мати єдину інтерпретацію Мінських угод і змусять Росію виконати “Мінськ” саме в українській інтерпретації”.

Інший варіант, наголосив Арсеній Яценюк, – Україна, Німеччина й Франція разом зі США заявлять, що Росія не виконує і не збирається виконувати Мінські домовленості.

“Тоді ці країни разом з Україною повинні поставити вимогу Росії – підписати новий міжнародно-правовий договір, я підкреслюю - міжнародно-правовий договір, - з гарантіями безпеки для України, з гарантіями повернення Донецька, Луганська і Криму як суверенних територій української держави”, - підкреслив голова КБФ.

“Я не вірю в можливість досягнути миру в Україні через розмови з Путіним і спроби в очах Путіна щось побачити. Що можна побачити в очах особи, якщо ці очі закривавлені? Очі Путіна закривавлені. Там ти нічого не побачиш, крім страждань, війни, поневолення і боротьби проти України”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте