Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Лікбез від «ЄС»: як дніпрянам правильно заповнити бюлетень

Лікбез від «ЄС»: як дніпрянам правильно заповнити бюлетень

За три дні — місцеві вибори. За новими правилами та з чотирма бюлетенями. А виборці ще й досі остаточно не розібралися, як їх правильно заповнювати. Політична партія «Європейська Солідарність» зробила життя виборців легше. Вони розробили низку допоміжних матеріалів, що роз’яснюють алгоритм заповнення нових бюлетенів:

«Щодня і я, і кандидати від нашої команди спілкуємось з виборцями, і ось, що очевидно: абсолютна більшість з них не знає, як заповнювати бюлетень згідно з новим законодавством, — зазначив керівник дніпропетровського обласного штабу «Європейської Солідарності» Максим Курячий. – Тому ми створили низку матеріалів, які допоможуть виборцям не розгубитися на виборчій дільниці та не втратити свій голос через елементарну технічну помилку при заповненні бюлетеня».


Що важливо згадати, перш ніж 25 жовтня поставити позначку в бюлетені!

  1. На виборах-2020 до місцевих рад українці голосують за ПАРТІЙНИМИ СПИСКАМИ – тобто ви обираєте не лише партію, а й конкретного кандидата, який балотується від цієї партії по вашому округу.
  2. До місцевих рад проходять лише ті партії (і, відповідно, кандидати від цих партій), які подолали 5-ВІДСОТКОВИЙ БАР’ЄР – тобто отримають більше 5 % голосів в цілому по вашому місту/району/області.
  3. Якщо ви проголосували за партію, яка НЕ НАБРАЛА 5 % голосів, та за кандидата від цієї партії, ваш голос буде просто ВТРАЧЕНИЙ.

А, згідно з різними соціологічними опитуваннями, зокрема соціологічної групи «Рейтинг», соціологічного центру «Громадська думка», ГО «Інститут людини та міста», в Дніпрі п’ятивідсотковий бар’єр долають лише 6 партій: «Пропозиція», «Європейська Солідарність», «Опозиційна платформа — За життя», «Слуга Народу», «Блок Вілкула «Українська перспектива» та «Громадська сила».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте