Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На озері в Дніпрі стався мор риби

На озері в Дніпрі стався мор риби

Загинуло 376 тисяч екз. карася сріблястого та сазана. Збиток склав 807 тисяч гривень.

Четвертого вересня 2020 року на телефон «гарячої лінії» Дніпропетровського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення про загибель водних біоресурсів на природній водоймі, що розташована між вул. Маршала Малиновського та Самарським узвозом у м. Дніпро.

З метою визначення масштабів загибелі риби працівниками Управління спільно зі співробітниками Нацполіції ініційовано виїзд на водойму та проведено обстеження її акваторії.

Під час огляду 10 гектарів водного об’єкту виявлено понад 376 тис. екз. загиблого карася сріблястого та сазана. При обстеженні також встановлено, що вода у водоймі має специфічний колір з характерним запахом сірководню, а також ознаки забруднення неочищеними стоками.

«Оскільки ймовірною причиною загибелі водних біоресурсів є потрапляння у водний об’єкт стічних вод, усі матеріали, складені за результатами обстеження водойми, передані до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження за фактом порушення правил охорони водних об'єктів, що спричинило масову загибель об'єктів тваринного світу. За попередніми підрахунками збитки, завдані водним біоресурсам, склали 807 307 грн», - прокоментував інцидент начальник Дніпропетровського рибоохоронного патруля Василь Волков.
Про факт загибелі риби проінформовано Державну екологічну інспекцію у Дніпропетровській області, Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській області, Дніпропетровське обласне Управління водних ресурсів, та Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про всі виявлені факти замору водних біоресурсів на «гарячу лінію» відомства: (096) 400-02-50.

Довідкова інформація:

Відповідно до ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо вони спричинили загибель або захворювання людей, масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки) передбачено обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Член КПСС Вор путин  (08.09.20 18:19): Даже уже карася отравили! Самую зивучую рыбу в мире. Відповісти | З цитатою
111  (08.09.20 17:43): А что они рулеткой меряют? . Нужно было нивелир взять для солидности или теодолит! )) Відповісти | З цитатою
Дозорный  (08.09.20 13:29): В Днепре нет улицы маршала Малиновского! На этом сайте работают идиоты?! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Йося Гадский  (08.09.20 12:33): И кто же это сделал? Уж не местные ли эуропеоиды канализацию сливают? Відповісти | З цитатою
Хм  (08.09.20 11:46): " было выявлено более 376 тысяч экземпляров погибшего карася серебристого и сазана". Это каким калькулятором считали? Відповісти | З цитатою
Бу  (08.09.20 11:38): Это все интересно, но что с рыбой будут делать, она так и будет в этом болоте гнить? Сколько окажется на рынках? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті