Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
07:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня днепровская галерея «АртСвит» открывается после карантина

Сегодня днепровская галерея «АртСвит» открывается после карантина

Сегодня днепровская галерея «АртСвит» открывается после карантина. К этому радостному событию «артсвитовцы» приурочили открытие новой интересной выставки.

Название новой выставки харьковского художника Антона Ткаченко как нельзя лучше соответствует нашим общим ожиданиям – «Все хорошо».

К сожалению, из-за карантинных ограничений сегодня придется обойтись без массового торжественного открытия экспозиции и общения с ее автором.

Накануне открытия выставки галерея «АртСвит» пообщалась с художником и на своей странице в соцсети предлагает интервью Антона Ткаченко – о творчестве, выставке и карантинных впечатлениях:

Антон Ткаченко
Антон Ткаченко

«Харківський митець приїздив до Дніпра на монтаж та розповів про своє життя в період карантину.

Артсвіт: Де ти залишився на карантин?

Антон Ткаченко: Я залишився вдома в Харкові. Разом з дівчиною, нашою собакою та квітами. Артсвіт: А де хотілось би бути?

Антон: Я дуже задоволений, що нам вдалося опинитися вдома до того, як ввели карантин. Останнім часом я дуже нервую, коли знаходжусь не вдома. Так що мені і тут добре.

Артсвіт: За що нам це все?

Антон: Я гадаю, що за відсутність завтрашнього дня. Ми надзвичайно сильно експлуатуємо нашу планету, не думаючи про завтра. Таким чином, все це повинно було у щось вилізти. І мені здається, що це ще й не найгірший варіант.

Артсвіт: Якщо все це триватиме дуже довго, де б ти мріяв самоізолюватись?

Антон: Як я раніше сказав, бути вдома з близькими мене повністю влаштовує. Тим паче, що майстерня в мене теж вдома, то краще місце складно уявити.

Артсвіт: Які твої плани порушила ситуація з вірусом?

Антон: В мене і Насті Хлестової є проєкт 127 гараж. Ми повинні були робити там декілька виставок, але всі вони були відкладені. Так само ми повинні були летіти закордон і, звісно, це теж відмінилось. Хоча, за дивним збігом обставин, з’явились і нові проєкти, яких не було заплановано раніше. Мене запросили взяти участь у онлайн виставці, яку робила Noch. Так само в мене з’явився час, щоб зробити персональну онлайн виставку. Ну і звісно підготувати виставку для Артсвіту, яка досить скоро повинна відкритися.

Артсвіт: Як ти думаєш, чи зміниться твоє життя і життя всього людства після вірусу?

Антон: Хотілось би думати, що так, але як, не знаю.

Артсвіт: Темою останньої бієнале у Венеції була “Щоб ви жили в цікаві часи”. Як думаєш, це прокляття спрацювало? Яку тему треба обрати для наступної бієнале?

Антон: Мені складно уявити людину, яка думає, що живе не в цікаві часи. Просто масштаби проблем і цікавинок різний, хоч під час пандемії, хоч ні.
Я би хотів, щоб мистецтво розмовляло більш простою мовою та піднімало більш приземлені питання. Думаю, що така тема як «сутність простої сучасної людини» мене влаштувала б.

Артсвіт: Які творчі ідеї зараз тебе захоплюють - апокаліптичні чи, навпаки, нічого не змінилось?

Антон: Нічого не змінилось, це дуже точно. Все не тільки залишилось як і було, а ще стало більш глибоким, оскільки був час просто посидіти і подумати над темами особистої пам’яті та особистого досвіду.

Артсвіт: Яким став новий розпорядок дня? Він взагалі існує?

Антон: Розпорядок є лише в прогулянках із собакою, а в усьому іншому повний хаос. Кожен день новий - експеримент всесвітнього масштабу, де посидіти в майстерні чи в спальні, де полежати і так далі. З’ясувалося, що в квартирі є досить багато способів лежати та сидіти».



С сегодняшнего дня галерея «АртСвит» возвращается к привычному графику работы: со вторника по субботу с 12 до 20 часов, вход посетителей остается свободным. Адрес – ул. Сечевых стрельцов, 4-а.

Новая выставка будет экспонироваться до 26 июня.

Посмотреть сюжет 9-го телеканала о подготовке данной выставки можно здесь

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте