Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
13:56

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре продолжают реконструировать здание Центра современной культуры

|«« «« »» »»|

Ровно год продолжается ремонт здание бывшей Губернской управы на Крутогорном спуске (бывшая улица Рогалева), 21.

Городской сайт уже неоднократно рассказывал об истории этого масштабного здания и размещавшейся в нем Губернской управы. О долгих тяжбах за владение этим объектом. О том, что историческое здание передали под Центр современной культуры и о планах его развития.

Ровно год назад в здание начались активные ремонтные работы, о чем мы также рассказывали.

Масштабный ремонт начался с работ по замене старых оконных рам и участков изношенной кровли. Постепенно приводятся в порядок внутренние интерьеры и стены здания.

Об итогах работы за год на странице Центра в соцсети сообщают следующее:

«Близько року тому ми розпочали ремонтні роботи в будівлі майбутнього Центру сучасної культури. За цей час багато змінилося. Ділимося із вами проміжними результатами у форматі «до» та «після».

Життя триває, незважаючи на карантин. Тож ми продовжуємо працювати над Центром сучасної культури у Дніпрі, планувати та розвивати культуру міста.

Раді повідомити, що до нас долучиться команда Ksi Prostir, яка куруватиме хаб-лабораторію молодих митців. Нове приміщення має більший потенціал для розвитку мистецької спільноти та всіх небайдужих до актуальної культури.

Ksi Prostir є незалежною ініціативою і вже більше 5 років займається промоцією молодого сучасного українського мистецтва, культурно-освітніми і експериментальними проєктами. Мета організації — об’єднання та підтримка молоді, готової до саморозвитку, допомога у реалізації індивідуальних творчих здібностей та проєктів, підняття інтересу до українського мистецтва, науки та культури загалом, заохочення молоді до реалізації свого потенціалу».

А еще во время карантина в Центре современной культуры Днепра прошла необычная выставка современного искусства «Порушники будуть виявлені?». Ее удалось открыть еще до введения жестких ограничений и «масочного режима». Но в дальнейшем с экспонатами горожане могли знакомиться только дистанционно.

О ней и некоторых из ее участников в Центре сообщают следующее:

«У виставки Порушники будуть виявлені?— виставка резиденцій SWAP: UK/Ukraine не було офіційного відкриття. Проте нам вдалося провести кураторську екскурсію в Галерея Артсвіт та DCCC.

Куратори Nastia Khlestova та Ilya Zabolotnyi, а також митці із України й Великої Британії провели 10 днів у Дніпрі, працюючи над експозиціями. Під час екскурсії резиденти SWAP UK:Ukraine Yevgen Nikiforov, Alexandra Kadzevich, Taras Kovach, Jocelyn McGregor, Manca Bajec, Alishia Farnan, Catherine Losing, Robbie Coleman, Jo Hodges та Loreal Prystaj детально розповідали про дослідницькі та художні проєкти, особливості резиденції та власний досвід перебування в ландшафтах інших країн.

Джоселін МакГрегор — скульпторка з Камбрії (Велика Британія). Використовуючи власне тіло як початковий елемент мистецької практики, Джоселін займається пошуком меж між внутрішнім і зовнішнім, органічним і виготовленим, справжнім та уявним світами. Через переробку побутових і промислових матеріалів вона розмиває межі між природним і штучним світом, створюючи надприродний гібрид обох.

Олександра Кадзевич — мисткиня, що живе і працює в Одесі. У своїй мистецькій практиці Кадзевич фіксує дрібні похибки реальності, ледь помітні помилки логіки, коливання та інші «нестабільності», що формують видимий світ, крізь який пробиваються вібрації справжнього життя. Водночас вона досліджує сферу історичної пам’яті, її трансформації та граней сприйняття.

В рамках виставки було представлено проєкт Манци Баєц «Тим, хто отримає, пропонуємо Спільність, Ідентичність, Стабільність». Манца Баєц — мисткиня, письменниця і дослідниця, що працює в Лондоні та Любляні.

Роббі Колмен і Джо Годжес — мультидисциплінарний мистецький дует із Шотландії. Провели резиденцію у Фабриці Повидла у Львові Jam Factory Art Center. Контекстуальна творчість Джо та Роббі досліджує екологічні й соціокультурні системи, процеси й відносини та розвідує нові способи роботи в публічному просторі. Їхня практика набуває різноманітних форм: дослідження, соціальні й партисипативні проєкти і процеси, постійні й тимчасові твори та сайт-специфічні інсталяції».

Открыть Центр современной культуры после ремонта планируют в конце нынешнего года.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Василиса  (07.05.20 15:50): Старинное, красивое здание особенно внутри. Ответить | С цитатой
Андрей  (07.05.20 11:27): экспонаты та уж "культура" и "искусство")) точно века переживут. Ответить | С цитатой
Т.Ник  (07.05.20 11:08): Мисткиня - чи це правильно? Краще було б "діячка мистецтва", бо ці діалектні вирази не кожен зрозуміє. Ответить | С цитатой
Дмитрий  (07.05.20 10:26): Здание отреставрировать -бы...внутри лепнина , ограда кованная на лестнице, двери резные..и все оригинальное...старинное...-так нет-же..все обдирают до кирпича-и не удивлюсь если сверху гипсом зашьют...бред.. Ответить | С цитатой
Yhg  (07.05.20 10:12): Центр современной культуры должен находиться по идее в современном, а то и в футуристическом здании Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте