Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
02:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре будут оценивать будущее балки Долгая

В Днепре будут оценивать будущее балки Долгая

16-20 марта в Днепре пройдет архитектурный воркшоп под руководством известнейших французских зодчих Бруно Тананта и Матильды Сивре. Темой исследования станет многострадальная балка Долгая (бывшая Красноповстанческая).

О нынешнем печальном состоянии этой балки Городской сайт недавно писал.

Сообщали мы и о грандиозных планах по застройке этой балки.

Но экологи, общественники и большая часть архитекторов Днепра продолжают сомневаться в том, что балку стоит застроить гигантским комплексом из жилых высоток и огромных ТРЦ. Они полагают, что балка может стать рекреационной жемчужиной города.

Выработке перспективных решений по этому району города и будет посвящен воркшоп «Новый взгляд на Днепр: балка Долгая».

О нем организаторы сообщают следующее:

«Учасники, серед яких урбаністи, архітектори, дизайнери, екологи та урбан-ентузіасти, розроблять нове бачення міста-мільйонника та спробують створити щось нове, до цього недосліджене до кінця. Балка не так давно стала об’єктом громадського занепокоєння, оскільки через неї планують прокласти автомагістраль та звести низку багатоповерхівок. Мешканці та екологи б’ють на сполох, адже це несе в собі небезпеку для мікроклімату міста, екології та може призвести до неочікуваних наслідків.

Про місто

Річкові ландшафти, багатоманітні парки, торгові вулиці на західний або змішаний лад, архітектура різних періодів є гордістю Дніпра. Однак сучасні урбаністичні рішення маскують зручності ландшафту, або, ще гірше, повністю ховають їх. Геометрія містобудування змішалася з природними формами. Посеред міста — майже недоторкана зелена оаза, загублена в урбаністичній кипі — Довга Балка.

Широка та довга балка розташована між центральним схилом на проспекті Гагаріна та схилом з вулицею Січових Стрільців, тягнеться від Запорізького шосе до вулиці Паторжинського. З 1920-х років по 2015 рік балка носила назву Червоного Повстання (рос.: Красноповстанческая). У листопаді 2015 року балці було повернено історичну назву Довга. Яр, важкодоступний до втручань та сповнений багатою історією, дає можливість для перегляду урбаністики міста в цілому. Поруч — парк Гагаріна, Ботанічний Сад, студентське містечко ДНУ ім. Олеся Гончара та мальовничі види зі схилів.

Куратори проєкту

Керувати воркшопом їдуть професійні урбаністи з Франції. Вони вже дослідили територію міста та, власне, запропонували розглянути Довгу Балку, як відправну точку до змін. У 2018 році куратори приїжджали до України, де проводили воркшоп щодо території від аеропорту Бориспіль до центру Києва.

БРУНО ТАНАНТ — співзасновник агентства TN+, ландшафтний дизайнер, викладач l’Ecole Nationale Supérieure du Paysage у Версалі, запрошений викладач архітектурних шкіл у Парижі, Леоні та Ґреноблі.

МАТИЛЬДА СИВРЕ — ландшафтна архітекторка, випускниця l’Ecole Nationale Supérieure du Paysage у Версалі та Grenoble Institute of Urban Planning. Спеціалізація — екологічне міське планування. Працює у Національному Парку Ліврадуа-Форес (Livradois-Forez Regional Natural Park).

Учасники проведуть близько 80% практичних годин у робочих групах протягом п’яти днів. Це можливість змінити картину міста під кураторством провідних європейських урбаністів».

Накануне проведения воркшопа Матильда Сивре сказала:

- Це - четвертий семінар, який ми з Бруно проводимо в Україні. Ми вже об’їздили Львівщину та відвідали Київ із трьома воркшопами. Цього разу ми хочемо звернути погляд на схід України. Вибір припав на Дніпро, на місто, що з неба виглядає безмежним. Мене одразу зачарували форми річки, містобудування та промисловості. Однак, коли я подивилась на місто зсередни, то відчувалася загубленою. Я не могла зрозуміти, яку історію розказує мені Дніпро. Архітектурні форми заперечували географічну логіку.
Цей семінар стане можливістю розкрити це місто по-новому очима людей, які хочуть змінити та вдосконалити його. Занедбана Балка Довга - це лише відправна точка для глобальної рефлексії, яка дозволить нам вийти за межі міського та ландшафтного дизайну.

Проходить воркшоп будет в Открытом университете Днепра по пр. Яворницкого, 3. Начало – 16 марта в 10.00.

Фото - aeroplan.org.ua



Gorod.dp.ua на Facebook.


Аліна  (04.03.20 14:19): Здорово, що такі події зв'являються у регіонах України і не тільки в Києві! Через такі проєкти піднімається увага до проблем міста фахівців, медіа, міської ради, просто людей та активістів. Під лежачий камінь вода не тече Ответить | С цитатой
Мешканець  (27.02.20 22:00): Все меньш і меньш хочуть залишити природи, та більше бетону, людей, автівок, ТЦ. А колись хвалили, яке зелене місто. Ответить | С цитатой
КО  (27.02.20 19:11): "Широка та довга балка розташована між центральним схилом на проспекті Гагаріна та схилом з вулицею Січових Стрільців"
Гагаріна не Центральний, навіть Стрільців формально Шевченківський. Центральний - Поля
Ответить | С цитатой
Я не поняла..  (27.02.20 18:27): От этих семинаристов шото зависит? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте