Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 01 июня 2024
07:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Звернення голови обласної ради Юрія Вілкула з нагоди 23-ої річниці Чорнобильської трагедії

Звернення голови обласної ради Юрія Вілкула з нагоди 23-ої річниці  Чорнобильської трагедії
unisvit.com
Шановні земляки!

Вже 23 роки у ці квітневі дні ми згадуємо одну з найстрашніших екологічних катастроф людства – Чорнобильську трагедію. Щемить від болю серце про загиблих товаришів, синів, чоловіків, про дітей, яким не судилося з’явитися на світ.

Чорнобиль став символом нашої спільної біди, незліченних втрат, чорною смугою пройшов долями мільйонів наших співгромадян.

На Дніпропетровщині живуть більше 27 тисяч осіб, яких ми до цих пір називаємо „чорнобильцями”. Це вогнеборці та працівники атомної станції, які першими прийняли на себе ядерний удар. Це лікарі, які за покликом серця з перших хвилин чорнобильського лиха мужньо боролися за життя постраждалих. Це воїни-ліквідатори, які ціною свого здоров’я і життя усували наслідки цієї глобальної за масштабами та наслідками аварії. Це ті, для кого стала рідною наша дніпропетровська земля.

За офіційними даними від радіаційних викидів постраждали більше трьох мільйонів людей. Сьогодні усі вони – і діти, і дорослі – потребують особливої уваги і турботи.

Зважаючи на це, депутати обласної ради своїми рішеннями виділяють кошти на медичне забезпечення та оздоровлення цієї категорії громадян. Вирішуються питання забезпечення автотранспортом ліквідаторів і їх родин. Але ми усвідомлюємо, що цього недостатньо. Тому у ці дні ми традиційно звертаємось до органів влади, трудових колективів, політичних партій і громадських організацій, до усіх небайдужих громадян нашої області посилити увагу до кожного, хто втратив близьких і рідних, рідні батьківські домівки, зробити пріоритетними розв’язання проблем ліквідаторів аварії, тих людей, які переселилися із забруднених територій.

Жителі Дніпропетровщини завжди славилися своєю небайдужістю, вмінням через власні серця пропускали чуже лихо та допомагати у біді. Тому і сьогодні ми повинні не тільки надати необхідну підтримку тим, хто її потребує, а й подбати про те, щоб подібного не сталося у майбутньому.

Gorod.dp.ua на Facebook.


RSA  (27.04.09 20:49): Если сейчас бахнет, тикать с любимой неньки надо.
А то эта власть, еще лучше, чем та отблагодарит.
Повидали мы и Мандрыковскую и прочие местечки.
Ответить | С цитатой
RSA  (27.04.09 20:47): Самое счастье для влады бы было бы, чтоб пенсионеры и ликвидаторы с ветеранами повыздыхли. Ответить | С цитатой
Жилец  (27.04.09 13:16): Когда уже отдадут под суд тех людей, которые не оповестили народ Украины о тяжести аварии и о возможных последствиях?? Ответить | С цитатой
Просто противно...  (26.04.09 21:04): Это они якобы заботу о народе и чернобольцах проявляют...Противно видеть, читать...наверно и грамотки пачками заготовили... Ответить | С цитатой
шура  (26.04.09 17:20): в колокольчики позвонят,попы молитвы прочитают и до следующего года просьба не тревожить.Лучше б денег подкинули, а то в месяц выходит по 120грв на рыло за подвиг и еще в год по 30 грв на оздоровление(!) - поллитра + закуска Ответить | С цитатой
(  (26.04.09 13:05): как хорошо, что об этих людях вспоминают, хоть раз в году. очень все красиво написано. я чуть не разплакался. а где же обещаная помощь? Главное написать, что "Мы Что-то делаем". а людям важна реальная помощь, а не пустые слова. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте