Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна влада бере на себе зобов’язання покращити фінансування спорту

Обласна влада бере на себе зобов’язання покращити фінансування спорту
home.tele2.fr
Голова облради Юрій Вілкул, голова облдержадміністрації Віктор Бондар та міський голова Іван Куліченко провели робочу нараду на базі комунального закладу „Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності”. В ході наради йшлося про створення гідних умов для підготовки спортсменів Дніпропетровщини до участі у вищих спортивних змаганнях. І це стосується не лише „Євро-2012”. За три роки у Лондоні пройдуть Олімпійські ігри, до яких вітчизняні спортсмени мають добре підготуватися.

На думку голови обласної ради Юрія Вілкула, представники нашого регіону мають високий потенціал для перемог у різних видах спорту. Саме тому обласна влада бере на себе зобов’язання покращити фінансування тренувальних баз та їх матеріальне забезпечення.

На сьогоднішній день школа вищої спортивної майстерності є єдиною в Україні, яка має свій гребний канал. Проте використовується він не достатньо ефективно. У 2007 році на його базі пройшло 2 навчально-тренувальних збори, минулого року – три. І це за умови, що серед 54 педагогів – 28 чоловік мають звання „Заслужений тренер України”, а спортсмени ШВСМ входять до складу збірних команд з 14 видів спорту.

Керівники області і міста детально ознайомилися зі станом справ у закладі, поспілкувалися із спортсменами та їх тренерами, дізналися про проблеми і шляхи їх вирішення. Зокрема, йшлося про допомогу у завершенні капітального ремонту школи. У першу чергу, треба укріпити прибережну лінію, встановити елінг для човнів та збільшити їх кількість, обладнати причал, розширити готельний комплекс, упорядкувати територію, склади тощо. За таких умов дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності має усі підстави стати тренувальною базою для Національної збірної України з водних видів спорту.

За словами Ю.Вілкула, для реконструкції зазначеного закладу необхідно розробити концепцію, яка б відображала детальний аналіз майбутніх перетворень.

Довідково: На Дніпропетровщині працює 121 дитяча спортивна школа. З них 63 утримуються за рахунок місцевих бюджетів. Депутати обласної ради особливу увагу приділяють розвитку спортивного руху на Дніпропетровщині. На зміцнення здоров’я наших земляків спрямовано дію двох регіональних програм спортивного напрямку. Це цільова комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту у Дніпропетровській області до 2010 року та регіональна програма підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату „Євро-2012”.

У поточному році з обласного бюджету на утримання установ фізичної культури і спорту Дніпропетровщини, проведення спортивних заходів, навчально-тренувальних зборів та змагань виділено 18 млн. 572 тис.грн. Видатки на виплату щорічних стипендій видатним спортсменам області складають 504 тис.грн.

Тема: Євро-2012
Gorod.dp.ua на Facebook.


cvb  (10.04.09 15:55): 1515, Мечты...:)) с ума сошедшего... Відповісти | З цитатою
1515  (10.04.09 15:44): "За три роки у Лондоні пройдуть Олімпійські ігри, до яких вітчизняні спортсмени мають добре підготуватися."

В Швейцарии уже были,к Евро12 готовились, теперь командировочка в Лондон вырисовывается..Биг Бэн покритикуем за отставание минутной стрелки. Туманы обгадим чуток,похвалим газоны,если повезёт Здазза послушаем в Гайд-Парке...
Мечты...:))
Відповісти | З цитатою
ЮРКО  (10.04.09 15:01): Вера,всё правильно.Лет 5-6 назад откат в спорте был 30%(от сборов).Сейчас больше половины или около этого.Не вернёшь,следующих сборов бедешь 20 лет ждать.А гребля,яхты ОЧЕНЬ затратные виды спорта,не считая того,что Вы перечислили ранее Відповісти | З цитатою
Вера  (10.04.09 14:46): Их интересуют не тяжелые условия содержания животных в зоопарке, а запретная территория лесничества в Тонельной балке (для нового зоопарка). Не водные виды спорта, а запретная водоохранная зона Днепра. Нужен предлог. В данном случае ЕВРО и олимпиада. Відповісти | З цитатою
ЮРКО  (10.04.09 14:35): В классификации видов спорта водными считаются по-моему:Плавание,Прыжки в воду,водное поло,синхронное плавание.Гребля,яхты,лыжи,слалом из другой оперы.Если уж решил заняться чем-то,хотя в терминологии петаться не надо Відповісти | З цитатою
Вера  (10.04.09 14:11): Судя по названиям объектов построеных вдоль набережной (во всех названиях фигурируют слова "водно-портивный", "оздоровительный", "спортивно-юношеский", и т.д.) наша область уже давно должна быть на передовых позициях в мире. Сколько еще нужно береговой зоны захапать Бондарю, Вилкулу, Куличенко и их протеже? И сколько берега имеет наша детская флотилия? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті