Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
14:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В историческом музее покажут мир глазами особенных детей

В историческом музее покажут мир глазами особенных детей

21 октября в Днепропетровском историческом музее в 14 часов откроется новая выставка «Мир глазами особенных детей».

На этой выставке покажут, какие интереснейшие вещи, поделки, экспонаты могут создавать дети-аутисты, а также дети с нарушениями речи и слуха. Такие малыши обучаются творчеству в Многопрофильном учебно-реабилитационном центре Днепра, который работает в нашем городе вот уже 51 год.

О предстоящей выставке в историческом музее сообщают следующее:

«Виставка зібрала в собі багаторічний досвід роботи гурткової роботи Центру, а саме художньо-прикладного мистецтва: Петриківський розпис, українська вишивка, художня обробка деревини, печворк, образотворче мистецтво тощо.

На виставці ви зануритесь у казковий та дивовижний світ перетворень з підручних та природних матеріалів у справжні витвори мистецтв. Ви зможете споглядати за розпусканням чарівних орхідей, різнобарвний світ Петриківки в сучасних виробах та казкових персонажах, зможете здійснити бажання погладивши легендарного петриківського кота, уявити себе капітаном стародавнього галіону та багато іншого та цікавого.

Метою виставки є продемонструвати необхідність творчої діяльності для особистісного розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Творчість являється найкращою реабілітацією для багатьох дітей з особливими потребами. Саме вона навчає їх розуміти свою особливість, свій талант, надихає їх жити та розвиватися.

В реабілітаційних центрах це відбувається під чітким керівництвом фахівців, які при правильному підході до стимулювання творчої діяльності розвивають у дітей загальний рівень інтелекту, бажання до пізнання навколишнього світу, навички та компетентності, що так необхідні дітлахам для повноцінної соціалізації.

Одним із таких Центрів нашого міста є саме КЗО «БНРРМЦКРтаІН»ДОР, який розпочав свою діяльність у 1968 році як спеціальна школа-інтернат Відповідаючи потребам часу, розвиваючи інноваційні напрямки у педагогіці, дефектології, школа-інтернат перетворюється в Багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр (БНРЦ).

На даний час у в Багатопрофільному навчально-реабілітаційному центрі працює дошкільне відділення (для підготовки дітей до школи), корекційно-слухове, відділення для дітей з порушенням мовлення, реабілітаційне відділення, відділення розвитку дитини та підготовки до школи зі змінним контингентом для дітей із розладами аутичного спектра «Сонечко» та психолого-медико-педагогічна консультація.

Учні нашого Центру постійно приймають участь у різних конкурсах, змаганнях, фестивалях обласного та всеукраїнського рівня, займаючи призові місця, та находять своє покликання в житті продовжуючи навчання у вищих та професійно-технічних навчальних закладах.

Запрошуємо всіх бажаючих зануритися у захоплюючий світ дитячих робіт».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте