Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
17:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Лучшее из коллекции Художественного музея Днепра – в одном альбоме!

Лучшее из коллекции Художественного музея Днепра – в  одном альбоме!

Завтра, 3 октября в 15.00 в Художественном музее состоится презентация уникального альбома «Коллекция живописи ДХМ. Избранные произведения».

В нынешнем году этому музею исполняется 105 лет. К этой дате музейщики вместе со своими партнерами и меценатами подготовили уникальный подарочный альбом, который и будет завтра презентован широкой общественности в 15 часов.

Об этом в Художественном музее сообщают следующее:

«Видання присвячено 105-річчю від дня заснування Музею. З 10 тисяч експонатів, які складають колекцію, було обрано невеличку частину – символічно обрали 105 живописних робіт, котрі в альбомі подано в супроводі коментарів музейних співробітників різних поколінь.

Презентація познайомить не лише з книгою та співробітниками, які над нею працювали, а й з самою колекцією, яка ніщо інше як музейна душа. Понад сто років тому Художній музей став ключовою культурною установою міста, просвітницьким центром. І за цей час його місія не змінилась, а от колекція невпинно збільшувалася. В кожній картині відображається певна частинка життя Музею, а отже видання знайомить не лише з взірцями образотворчого мистецтва, а з музейною історією в контексті історії міста, області, країни.

Альбом-каталог – видання по-своєму унікальне, бо кожна сторінка – це окремий всесвіт, який утворився від зіткнення витвору мистецтва з музейної колекції та наукового співробітника/співробітниці, які не лише професійно підійшли до його вивчення та опису, а й емоційно. На презентації можна буде почути, як колектив працював над каталогом, чому обирали ті чи інші роботи, неформально поспілкуватись з цими людьми (так-так, всі доброзичливі та товариські). А окрім цього презентація буде не зовсім стандартною, бо ми запропонуємо вам помандрувати світами-експозицією, послухати особливу екскурсію від Игорь Кибка.

Альбом-каталог вийшов за підтримки Управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА. Видання розраховане на широкий загал: може зацікавити як вузькопрофільних спеціалістів, так і поціновувачів мистецтва, а також стане чудовим подарунком містянам і гостям міста».

Адрес музея - ул. Шевченко, 21. Тел. 746-26-80.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (4)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте