Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
16:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Литмузей Днепра приглашают «По зову души»

В Литмузей Днепра приглашают «По зову души»

Завтра, 25 сентября, в музее «Литературное Приднепровье» (пр. Яворницкого, 64) под таким названием откроется выставка мастера народного искусства Украины Ольги Родкиной и ее учеников.

О творчестве Ольги Родкиной Городской сайт рассказывал неоднократно. Десятилетиями она возрождает традиции украинской народной вышивки и изготовления кукол. Ее экспозиции регулярно украшают проводимые в Днепре и Днепровском Доме искусств выставки народных мастеров. Шедевры члена Национального союза мастеров народного искусства Украины, лауреата творческой премии имени Татьяны Паты Ольги Родкиной регулярно экспонируются на выставках в других городах нашей страны. А в 2015-16 годах ее рушники вызвали фурор в Болгарии.

О предстоящей выставке в Литмузее сообщают следующее:

«На виставці буде представлено понад 100 авторських ляльок-мотанок розміром від 5 cм до півтора метра з яскраво виявленими етнографічними особливостями, характерними для Середньої Наддніпрянщини.

Споглядаючи ляльки, відразу поринаєш в магічну атмосферу світла, добра і любові. Глибинне знання традиції, неповторний спосіб виконання кожної ляльки робить твори майстрині. унікальними.. На виставці відвідувачі зможуть не тільки познайомитись з давнім родинним оберегом українців, а й зробити селфі з найбільшою лялькою мотанкою у відтвореному експозиційному етнокомплексі.

Окрім усього на виставці представлено: рушники, серветки виконані в скандінавській техниці хардангер та багато цікавих дрібничок: гольнички, листівки, сумочки та інше.

В експозиції представлені рушники виконані в техниці, характерній для Наддніпрянщини, Подільщини, Слобожанщини. Вишивка виготовлена з використанням швів: «курячій брід», виколювання, вирізування, лиштва та давньої техніки-занизування.

Майстриня є учасником багатьох міських, регіональних та всеукраїнських виставок, різноманітних фольклорно-етнографічних заходів міста. Своїм досвідом щедро ділиться із вихованцями і представляє разом зі своїми роботами і витвори своїх талановитих учнів.

Щиро запрошуємо містян та гостей міста зануритися у світ української автентичної вишивки та сакрального мистецтва української ляльки».

Выставка «По зову души» будет открыта до 31 октября.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте