Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
08:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Генеральний директор КБ «Південне» став Почесним доктором ДНУ

Генеральний директор КБ «Південне» став Почесним доктором ДНУ

У рамках VII Міжнародної наукової конференції «Космічні технології: сучасне та майбутнє» генеральному директору ДП «Конструкторське бюро “Південне” ім. М. Янгеля», академіку НАНУ Олександру Дегтяреву вручили мантію і диплом Почесного доктора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Атрибути Почесного доктора під час круглого столу ректорів провідних закладів вищої освіти України «Університетська наука – космосу», який був складовою престижного наукового форуму, очільнику головного підприємства ракетно-космічної галузі України вручили ректор ДНУ, член-кореспондент НАНУ, академік Міжнародної академії астронавтики Микола Поляков, перший проректор університету, професор Олег Дробахін та декан фізико-технічного факультету, професор Сергій Давидов.
«КБ «Південне» і ДНУ пов’язують багато років плідної співпраці, яка розпочалася ще з моменту створення фізико-технічного факультету у складі університету в 1951 році, – відзначив Микола Поляков. – Концептуальною метою цієї співпраці завжди було об’єднання потужних наукових і виробничих потенціалів наших установ для вирішення актуальних проблем ракетно-космічної галузі. Прикладом співпраці протягом останнього часу є черговий договір, укладений у 2018 році про всебічну співпрацю між нашими організаціями, а також додатковий договір про створення навчально-наукового виробничого центру дуальної освіти ДНУ в ДП «КБ “Південне”». Традиційно багато провідних фахівців конструкторського бюро читають лекції студентам фізтеху. Щорічно студенти всіх випускових кафедр факультету проходять виробничу і переддипломну практику в підрозділах КБ, а потім вливаються до творчого конструкторського колективу. У співпраці з науковцями КБ «Південне» створена низка посібників для студентів фізтеху».
Організатори конференції «Космічні технології: сучасне та майбутнє» – КБ «Південне» та Регіональне відділення Міжнародної академії астронавтики. Захід приурочений 65-річчю від дня створення КБ «Південне». Учасниками конференції стали понад півтисячі науковців і фахівців із двадцяти країн світу.

Довідка:
О.В. Дегтярев пройшов школу проектування, конструювання і експериментального відпрацювання ракетних комплексів стратегічного та космічного призначення. Зробив значний практичний внесок у розроблення й модернізацію ракетних комплексів з ракетами сімейства SS-17, SS-18 і SS-24 (за класифікацією НАТО), а також проектів з модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейства «Зеніт», «Днепр», низки космічних апаратів і супутникових систем. Зробив істотний внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації – «Морський старт», «Наземний старт», «Днепр». Велику увагу приділяє реалізації перспективних космічних проектів, створенню власних КА і рушійних установок у комерційних цілях. Автор близько 200 наукових публікацій і статей з питань розроблення ракетних комплексів різного призначення, їх модернізації й адаптації для вирішення наукових і прикладних завдань, 50 винаходів і патентів, які покладено в основу технології створення конкурентоспроможних ракетно-космічних комплексів.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте