Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
01:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Святослав Кондратів показав дніпрянам скляну скрипку і розказав про важливість м’яса для музиканта

Святослав Кондратів показав дніпрянам скляну скрипку і розказав про важливість м’яса для музиканта

До Дніпра вже вдруге завітав маестро, відомий український скрипаль, який працює в жанрі pop-violin Святослав Кондратів. Сьогодні музиканта називають першою скрипкою України, а шанувальник у мережі не інакше, як Найромантичнішим скрипалем Україні. І зовсім не через зачіску.

Сьогодні Святослав – один з небагатьох, хто намагається нести інструментальну музику в маси, поєднуючи у програмі своїх виступів класичні твори із власними композиціями.

Ніби жива

5 листопада в інформаційному центрі «НМ» пройшла прес-конференція за участі скрипаля, під час якої він продемонстрував унікальну скляну скрипку, аналогів якої немає в Україні і за її межами.

«Цю скрипку виготовив майстер з Рівного Олег Шевчук, він працював понад два роки над нею. Потім вирішив, що саме я зможу зіграти на ній. Вперше я взяв її в тур містами України, адже вона в мене близько трьох місяців. Грати трохи важче, адже сам інструмент важить більше, ніж скрипка з дерева – майже в три рази, але спеціально для неї вже написано дві композиції», — підкреслив маестро. Майстер вже чув живе звучання свого витвору і залишився вражений. До речі, смичок для гри на скляній скрипці використовують класичний.

Святослав наголошує, що гра на ній інша – навіть пучки пальців інакше відчувають цей інструмент. І якщо балерина втрачає за виступ 3-4 кг, то скрипаль за тур – близько семи. Спеціальних ритуалів та звичок Святослав не має.
«Але останнім часом я помітив, що мені обов’язково перед виступом треба поїсти, як би це не тривіально звучало! І здебільшого, м’ясо. Не уявляю себе вегетаріанцем. Як спортсменам потрібно особливе харчування, так, певно, і мені», — підкреслює він.
Унікальна скляна скрипка має не лише особливе звучання, але й підсвітку. Святослав грає на ній в темряві. Тому в залі глядачі бачать істинну магію – скляна скрипка грає кольорами і «співає». Вона дійсно жива, але не питання, чи має інструмент ім’я, маестро задумався. «Моя пташка!», — врешті сказав він. Як саме звучить «кришталеве серце» цієї скрипки, можна побачити тут

Святослав працює в жанрі pop–violin.

«Це – достатньо новий і дуже цікавий жанр. Адже в ньому можна поєднувати зовсім різні музичні напрямки. Наприклад, класику з джазом, популярну музику з фолком. Це подобається слухачам, і багато з них вперше відкривають для себе скрипку. Часто після концертів підходять і зізнаються, що отримали море прекрасних емоцій, і ніколи не думали, що скрипка може бути такою цікавою, оригінальною. На концертах публіка різна – молодь танцює, є закохані пари чи слухачі поважного віку. Я думаю, в Україні наразі немає музики і артистів, який займають нішу між академічною музикою і відвертою попсою», — розповідає Святослав.

Надихає світ

Надихають Святослава подорожі. Він знімає кліпи у різних куточках України, і наголошує, що у кожної скрипки свій характер. Працює він не тільки зі скляною, другий і основний інструмент майстра – скрипка, якій вже понад 138 років.

«Світ очима скрипаля», — це музика і подорожі. Я дуже люблю подорожувати, побував в багатьох країнах на різних континентах. А коли почав писати музику для скрипки, то захотів відзняти незвичайне відео. І тут згадав про свій досвід подорожей. І вирішив це поєднати – музику та подорожі. Спершу поїхав до Норвегії. Спеціально написав композицію з назвою «Fjord» і зняв відео. Потім – Африка, Марокко з височенними дюнами та фантастичними пейзажами. До речі, в цій країні Голлівуд знімає безліч кінокартин, серед яких «Ісус з Назарету», «Гладіатор», «Шпигунські ігри», «Астерікс та Обелікс». Там я написав композицію «Дорога в дюнах». Потім були зйомки у Венеції, Барселоні, на узбережжі Атлантики. Можливо, поїздка до Дніпра також стане натхненням для якоїсь композиції. Мені дуже сподобалась у вашому місті набережна та архітектура», — розповідає Святослав.

Про публіку і шанувальників

У мережі фейсбук сторінка Святослава Кондратіва набрала вже понад 20 тисяч підписників. Шанувальників багато, деякі їздять за скрипалем по містах України.
«Часто пишуть листи, є шанувальниці і серед жінок, які можуть навіть зізнаватися у коханні», — зазначає концертний директор Людмила Шорошева.

Публіка усюди сприймає виступи дуже позитивно і емоційно.
«Але розповідати про музику – це все одно, що танцювати про мистецтво. Краще один раз почути і побачити», — зазначає маестро.

У Дніпрі концерт Святослава Кондратіва відбудеться 30 листопада у Театрі драми та комедії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте