Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
15:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Заступник мера Дніпра – про перебіг медреформи у місті

Заступник мера Дніпра – про перебіг медреформи у місті

Інтерв’ю заступника міського голови Дніпра, директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрія Бабського програмі «Деталі» на 34-му телеканалі.

- Розкажіть, чи активно дніпряни обирають сімейних лікарів у рамках реформи галузі?

- У Дніпрі із сімейними лікарями, терапевтами, педіатрами укладено 220 тисяч декларацій на медичне обслуговування. Вийшли на рівень підписання 20 тисяч декларацій на тиждень. Це не надто високий показник, звісно, хотілося б більше. Тому, користуючись нагодою, закликаю містян визначитися із лікарем, прийти і підписати з ним такий документ.

- Тоді нагадайте мешканцям про правила та умови вибору лікаря.

- Особливих умов немає. Обрати лікаря первинної ланки можна, не прив’язуючись до місця реєстрації та й загалом до місця проживання. Але зрозуміло, що для самих же містян буде зручніше підписати декларацію з тим лікарем, який працює поруч із місцем мешкання, щоб оперативно отримувати медичну допомогу. Це більш раціональний підхід. З документів із собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та свідоцтво про народження дитини, якщо лікаря обирають для неї. Якщо, наприклад, з релігійних міркувань пацієнт не має ідентифікаційного коду, він може підписати декларацію і без нього. Лікар заповнить усі документи і внесе інформацію у відповідний електронний реєстр Міністерства охорони здоров’я України.

- А якщо людина не встигне підписати декларацію із лікарем? Ходять чутки, що виклик лікаря додому тоді буде платним. Проясніть, будь ласка, ситуацію.

- Цей рік є перехідним. Кінцевих термінів підписання декларацій із лікарем не визначено. В ургентній ситуації кожна людина отримає необхідну медичну допомогу, ніхто їй не відмовить. Це законодавчо затверджено. Декларації підписуватимуть і в наступному році. Це перманентний процес. Будь-якої миті лікаря можна змінити, тобто укласти декларацію на обслуговування з іншим.

- Згадаймо історію зі стоматологічними поліклініками. Чи владнали ситуацію?

- Можна сказати, що ситуація врегульована. У червні Дніпропетровська обласна рада ухвалила рішення про передачу Дніпру семи стоматологічних поліклінік. Загалом область повернула у підпорядкування міста 21 лікувальний заклад, серед яких 9 лікарень та 5 поліклінік. Тобто яблука розбрату немає.

- Повернення закладів медичної допомоги вторинної ланки у підпорядкування місту. Як тепер працюватимуть такі лікарні?

- Повернені лікарні працюватимуть у звичному режимі. Нагадаю, у 2011 році, під час пілотного проекту реформування медицини, їх передали у підпорядкування області. Мер міста Борис Філатов виконав свою передвиборчу обіцянку, і лікарні вторинної ланки почали повертатися у комунальну власність міста.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Нема в Україні"меґів"  (13.07.18 19:02): чи ви з ГОЛОВОЮ не товаришуєте? Ответить | С цитатой
@ukr.net  (13.07.18 17:55): А что с больницей завода Коминтерн,ее продали ? Была бы хорошая больница для жителей района. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте